KvM Opublikowano 28 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2002 żeby się ktoś nie łudził - cena netto hurtowa. Wyszło minimalnie drożej (1100zł) bo skusiłem się na DVD i Baracude 40GB. Reszta to Gigabyte GA-7DX +Duron 1000@1280 (nie miałem czasu szukać tej lepszej serii, co chodzi na 1400, ale co się odwlecze...) na razie tylko 128 MB DDR (OEM) no i jak się okazało nieszczęsny Gigabyte- Matrox. Niestety nie pracuje poprawnie z tą płytą. Myk jest taki, ze grafa jest bez własnego biosu i żeby działała potrzebuje biosu na płycie, a tego chyba ten model, który kupiłem nie posiada :-(. Walczę jednak uparcie - spróbuję ją uruchomić pod windowsem2000 - zobaczymy, bo szkoda by było. Na razie jadę na S3Trio64V+ kupionej za 20 PLN w komisie :-) Płytka Gigabyte'a jest bardzo fajna. Podkręcanie jest super przyjemne spod windowsa (choć programik jest odrobinę skopany). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 Moze sprobuj jakis specjalny bios do plyty sciagnac... a co to jest za opcja z tym matroxem? ile on kosztuje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 Moze sprobuj jakis specjalny bios do plyty sciagnac... a co to jest za opcja z tym matroxem? ile on kosztuje? Opcja jest taka, że chodzi tylko z płytami Gigabyte. Z tego co piszą na pudełku z serią "6" i nowszymi, ale u mnie jakoś na razie nie chce. Bios właśnie ściągam, drivery do w2k niestety nie chcą się instalować :-(. Karta kosztuje 80PLN netto w hurcie, więc jest niesamowicie atrakcyjna. Podejrzewam jednak, że da się ją zmusić do pracy pod winNT/2000/XP także na innych płyach niż Gbyte. Swoją drogą to jestem pod wrażeniem szybkości pracy tego kompa w porówaniu z moim laptopem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...