mejdej5 Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Witam, Potrzebny mi jest drugi komp, ma sluzyc do netu i pisania w wordzie. Mam stare czesci i chcialem to poskladac do kupy. Wiec procesor Celeron 366 Plyta gl: Acorp 6BX/ZX dysk cos okolo 1GB zasilacz codegen 350 W ram SDRAM 64MB (mam wiecej musze poszukac) grafika na agp chyba spalona, ale mam pci 100% sprawna. Psokladalem to wszystko do kupy. na razie nie mam cdromu i flopa. Komp startuje ladnie, pojedynczy krotki sygnal czyli sprzet ok, testowanie pamieci ok i zwiecha. Nie moge wejsc do biosu, ani nie wykrywa dysku. Co moze byc przyczyna. Bateria na plycie jest na 100% wyczerpana, ale nie sadze aby to bylo przyczyna zwiechy. Jesli ktos orientuje sie w tak starym sprzecie to prosze o pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 (edytowane) Witam, Potrzebny mi jest drugi komp, ma sluzyc do netu i pisania w wordzie. Mam stare czesci i chcialem to poskladac do kupy. Wiec procesor Celeron 366 Plyta gl: Acorp 6BX/ZX dysk cos okolo 1GB zasilacz codegen 350 W ram SDRAM 64MB (mam wiecej musze poszukac) grafika na agp chyba spalona, ale mam pci 100% sprawna. Psokladalem to wszystko do kupy. na razie nie mam cdromu i flopa. Komp startuje ladnie, pojedynczy krotki sygnal czyli sprzet ok, testowanie pamieci ok i zwiecha. Nie moge wejsc do biosu, ani nie wykrywa dysku. Co moze byc przyczyna. Bateria na plycie jest na 100% wyczerpana, ale nie sadze aby to bylo przyczyna zwiechy. Jesli ktos orientuje sie w tak starym sprzecie to prosze o pomoc. wymien baterie to po pierwsze, po drugie wyjmij procka, wyczysc styki i wloz w plyte, upewnij sie ze dobrze siedzi, sprawdz czy ram napewno masz dobry. Edytowane 29 Września 2006 przez lukasrz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mejdej5 Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Baterie sprawdzalem, nie pomoglo. Procka tez sprawdzielm i dalej to samo. Jedynie ramu nie jestem pewien. Mam 3 rozne kosci, 2 z nich dzialaly kiedys w tym kompie, 1 sypala bledami ale winde dalo sie odpalic. Podlaczylem nawet stacje dyskietek, bo chcialem bios zmienic ale nie startuje z dyskietki. Ustawienia biosu skasowane wiec powinien odpalic. Ma ktos jakies pomysly co moge jeszcze sprawdzic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Baterie sprawdzalem, nie pomoglo. Procka tez sprawdzielm i dalej to samo. Jedynie ramu nie jestem pewien. Mam 3 rozne kosci, 2 z nich dzialaly kiedys w tym kompie, 1 sypala bledami ale winde dalo sie odpalic. Podlaczylem nawet stacje dyskietek, bo chcialem bios zmienic ale nie startuje z dyskietki. Ustawienia biosu skasowane wiec powinien odpalic. Ma ktos jakies pomysly co moge jeszcze sprawdzic. wgraj jakis inny bios (mogl ten ulec uszkodzeniu) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mejdej5 Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Dzieki lukasrz za pomoc. Troche to dziwne ale to wina proca. Rok temu proc byl sprawny. Uzywalem tej plyty, ale jak dorwalem lepsza plytke (jakis clayton z celeronem 800:D) to odlozylem do pudelka razem z procem. W starociach znalazlem pentium 3 na slot 1 i komp sie uruchamia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Dzieki lukasrz za pomoc. Troche to dziwne ale to wina proca. Rok temu proc byl sprawny. Uzywalem tej plyty, ale jak dorwalem lepsza plytke (jakis clayton z celeronem 800:D) to odlozylem do pudelka razem z procem. W starociach znalazlem pentium 3 na slot 1 i komp sie uruchamia. ciesze sie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...