askier23 Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 witam mam maly dylemat odnosnie zintegrowanej grafiki. Konkretnie chodzi mi o plyte Gigabyte GA-965G-DS3 Intel G965. Nigdy nie mialem doczynienia z zintegrowana grafika dlatego nie wiem jak to sie ma do wydajnosci calego systemu. Grafika ta z tego co wiem nie ma swojej pamieci wiec pewnie korzysta z systemowej - czy to jest odczuwalne :) ? Co do wydajnosci to nie problemu bo komp ten nie bedzie wogole do gier wykorzystywany, tylko windows ewemtulanie filmy jakies. Bo druga opcja to cos na 965P i do tego byle jaka karta na PCI-E, tyle ze jakbym zaosczedzil na grafice to moglbym ramu dolozyc wiecej...dlatego sie wacham. A druga sprawa to o co chodzi z ta obsluga tego calego Aero z windows visty - wyczytalem ze ta zintegr. karta w pelni to obsluguje i wspiera.... a jakis np radek x1300 tego nie ma?? Minusem zintegrowanej jest z tego co widze DVI, bez tego moze sie obedzie...Co waszym zdaniem bedzie lepeszy do zastoswania powiedzmy biurowego, wiec chodzi glownie o jakosc obrazu 2D - zintegrowana 965G czy 965P + radek x1300 ??dzieki pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 bezsprzecznie opcja z radkiem bedzie sporo lepsza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Pietia do czego? Do wydania niepotrzebnie 300+ zlotych? Zintegrowana grafika w zupelnosci wystarczy do tego o czym piszesz. Aha, tak w ogole to "waham" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 widzisz nei tak do konca , neiw iem jak z intelem ale sis ( mam w laptopie ) strasznie obciaza system , na sempie 2,8 zdarza sie ze filmy hacza wiec sam widzisz a co do grafy to do 2d lepiej kupic kololwiek niezintegrowanego http://allegro.pl/item130587166_wyprzedaz_..._pro_128mb.html czy cokolwiek , nie wspomne o jakosci obrazu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Porownywanie Intela do SiSa jest troche nie na miejscu :) Pierwszy ma kilkadziesiat procent rynku rozwiazan zintegrowanych, drugi kilka. Zinegrowane grafy Intela nie maja ani zlej jakosci obrazu ani fatalnej wydajnosci. Wystarcza mu. A jesli nie to przeciez zawsze moze za kilka miesiecy dokupic jakas grafe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
askier23 Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 dobra, a powiedzcie mi jeszcze o co chodzi z tym wspieraniem aero z windowsa visty, bo bedzie na tym kompie instalowany jak sie tylko ukarze pewnie a jesli chodzi o windowsa to bedzie musiala byc wlaczona opcja "full fajerwerki" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 chodzi o to, ze nowa winda bedzie miala zamiast wygladu xp (niebieskie okna czerwaony x do zamykania) nowy wyglad - swiatelka, przezroczystosci, animacje itd. bedzie to wymagalo dosc mocnej grafy. ale nie martw sie, praktycznie wszystkie oferowane dzis grafy, zarowno odrebne jak i zintegrowane obsluza to wszystko bez zajakniecia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 bierz integre nie będzie problemu, zawsze możesz kiedyś dołożyć z integrami od nv też nie ma problemu;) w pracy "typowej" nie ma różnicy inie opłaca dopłacać do grafiki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...