Skocz do zawartości
Kwiecień

Co z uwalonymi gainwardami?

Rekomendowane odpowiedzi

looknijcie to:

Do użytkowników gf4ti4200 gainward ultra/650 !!! Ważne !!!

Ponownie GF4ti4200 gainward ultra/650 - wiem jak zwiesic

ot:Dołączona grafika ci tam na taiwanie jak ten kondensatrorki wpierdzielali to chyba za dużo sake popili i im się popierdzieliło Dołączona grafika ghyhyhy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zadzwonilem do MMV bo mnie juz powoli szlag trafial no i cos w koncu wiem a wiec dwie wiadomosci najpierw dobra potem zla:

1. Karte uznali za zwalona (chyba nawet jej nie testowali) poprostu znaja temat i wymieniaja.

2. Ale narazie musze czekac bo nie maja NA CO WYMIENIC :-o

Wcale mi nie proponuja Ti4800 moze dlatego ze sie tak uparlem na pamiatki 3,3ns a 4800 ma 3,6ns zreszta nie beda doplacal 270 zlociszy (roznica miedzy tym co zaplacilem za swoja a tym 4800) niech kombinuja. Jak cos wiecej bede wiedzial dam znac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka

Odswiezam topic gdyz stala sie rzecz niesamowita - karta zaczela dzialac 8O 8O 8O ja pier*** kur*** mać po 3 miesiacach pier**** szachownicy w grach moge sobie normalnie w cos popykac bez problemu i to ku*** wlasnie teraz pod koniec ferii :evil: :evil: :evil:

Karta zaczela dzialac jak przelozylem SB Live'a do innego slotu (mialem na ostatnim) i kur*** nie wpadlem na to ze karta muz. i graf. jada na tym samym przerwaniu. :evil:

Jednak to wcale nie oznacza ze karta nie jest zwalona - a, zreszta sam juz nie wiem. Karta ma czarne kondensatorki i patrzac na ta "regule" karta jest lipna, a teraz dziala. Kur*** w poniedzialek do jeb*** budy a tu moge sobie pograc w jakies gierki no nie aaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Normalnie szczescie w nieszczesciu heh

Pozdrowka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka

Odswiezam topic gdyz stala sie rzecz niesamowita - karta zaczela dzialac 8O 8O 8O ja pier*** kur*** mać po 3 miesiacach pier**** szachownicy w grach moge sobie normalnie w cos popykac bez problemu i to ku*** wlasnie teraz pod koniec ferii :evil: :evil: :evil:

Karta zaczela dzialac jak przelozylem SB Live'a do innego slotu (mialem na ostatnim) i kur*** nie wpadlem na to ze karta muz. i graf. jada na tym samym przerwaniu. :evil:

Jednak to wcale nie oznacza ze karta nie jest zwalona - a, zreszta sam juz nie wiem. Karta ma czarne kondensatorki i patrzac na ta "regule" karta jest lipna, a teraz dziala. Kur*** w poniedzialek do jeb*** budy a tu moge sobie pograc w jakies gierki no nie aaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Normalnie szczescie w nieszczesciu heh

Pozdrowka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To u mnie byl lepszy numer jak wsadzilem w PCI5 modem analogowy Zooma (softmodem V90 chipset Lucent) to powlaczeniu kompa wiatraki szumia ale czarno - niby monitor sie zalacza ale ani system nie bootuje ani nic nie widac. Po przelozeniu do innego slotu dziala spoko. Natomiast jak zapakowalem w ten nieszczesny slot PCI5 modem 3Coma (tyz winmodem z tym ze X2 na chipie producenta) to sprzet smiga i nie ma zadnego problemu. W tym drugim przypadku karta graficzna ma samodzielne przerwanie w tym pierwszym nie wiem bo nic nie widac ale moze modemik Zooma probowal sie wpakowac na jedno przerwanie z Gainwardem i dlatego sie nie bootowal system. Co tu duzo gdybac te Gainwardy popieprzone karty sa (dzieki opcji szukaj na tym forum znalazlem watki nie tylko o problemach z GF4 ale i GF3, GF2, MX tego producenta).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i wszystko juz sie zalatwilo :-) Dzis wlasnie odebralem paczuszke z ULTRA 650 AGP 8X + TVOUT. Karta byla zawieziona w srode, i juz dzis wszystko jest ok. Brawo dla MMV. Jedna moja uwaga - czemu ten wentylator na karcie jest tak ZAJE*ISCIE glosny??

Ma ktos pomysl co z tym halasem mozna zrobic nie tracac gwarancji?

Pozdrawiam,

nasteq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakieś 5min. temu do nich zadzwoniłem i bez dopłaty dostane G4Ti4200 XP "GS" AGP8x która kosztuje 1000zł

Do mnie tez ta grafika juz jedzie - zeby jeszcze nie trzeba bylo samemu dzwonic i poganiac to byloby bosko - ale z drugiej strony staraja sie dac w zamian sprzet najblizszy zakupionemu - mialem trzy propozycje wybralem powyzsza - ogolnie spoko serwis.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra koncze temat wlasnie przyjechala nowa grafa z MMV taka jak w podpisie w sumie serwis zalezy pochwalic mam lepsza grafe za 999,- zeta bez zadnej doplaty a poprzednia kupilem za 880,- z dostawa do domu - mialem wybor z trzech roznych modeli wybralem ta i mam nadzieje ze bedzie sluzyc spox (narazie bo juz niedlugo DOOM3 takie zycie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...