Skocz do zawartości
Szalik13

Super Zasilacz Do 380 Zł ? Jaki

Rekomendowane odpowiedzi

Jak Hiper to ta wersja. Ciekawy zasilacz jak za tą cenę, sam posiadam. Moc szczytową do 630W! Po włączeniu komputera jest prawie niesłyszalny, po ok 10 minutach, kiedy się nagrzeje wentylatory zaczynają chodzić głośniej, ale nadal jest cicho. Jeżeli nie musisz mieć extremalnej ciszy to jest to świetny wybór.

PS. IMO ten Tagan na pewno nie pójdzie za tą cenę ;)

Edytowane przez _Quba_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj spokój z tym Hiperem. Miałem go kiedyś i gorszego badziewia nie widziałe. Owszem przy słabym sprzęcie dał radę, ale przy Sandiego 3700@ 3GHz i x1800XT@PE mało kompa z dymem nie puścił.

Do twojego dobre bądą:

Chieftec CFT500A 12S

Enermax Liberty 400W

Topower P7 420

Kolejność przypdkowa

Edytowane przez lukmek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj spokój z tym Hiperem. Miałem go kiedyś i gorszego badziewia nie widziałe. Owszem przy słabym sprzęcie dał radę, ale przy Sandiego 3700@ 3GHz i x1800XT@PE mało kompa z dymem nie puścił.

Moim zdaniem lekko przesadzasz ;) Nie sądzę, żeby puścił z dymem kompa, bo nie jest to jakiś badziew tylko dobra zasiłka. Podaje dobre napięcia, jest ciężka i bardzo dobrze wykonana.

Cytat z benchmark.pl "Pora na testy, które są przecież najważniejsze. Hiper 580W zmusił do dużego wysiłku naszą platformę testową, wymagając sporych obciążeń, poradził sobie znakomicie, utrzymując napięcia z minimalnymi wahaniami. Spoglądając na zbiorcze zestawienie testowe widzimy, że jest to jeden z najmocniejszych i najbardziej stabilnych zasilaczy. Duże słowa uznania, Hiper zaczyna się nam coraz bardziej podobać, choć początkowe wyroby firmowane tą marką traktowaliśmy z pewną nieufnością."

Źródło: http://www.benchmark.pl/r.php?file=http://..._HPU_4B580.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat z benchmark.pl "Pora na testy, które są przecież najważniejsze. Hiper 580W zmusił do dużego wysiłku naszą platformę testową, wymagając sporych obciążeń, poradził sobie znakomicie, utrzymując napięcia z minimalnymi wahaniami. Spoglądając na zbiorcze zestawienie testowe widzimy, że jest to jeden z najmocniejszych i najbardziej stabilnych zasilaczy. Duże słowa uznania, Hiper zaczyna się nam coraz bardziej podobać, choć początkowe wyroby firmowane tą marką traktowaliśmy z pewną nieufnością."

Testy benchmarka są [ciach!]o warte.

Robią je ludzie nie mający zielonego pojęcia o sprzęcie.

A tak poza tym, to nie dziwię się, że u Ciebie Hiper dobrze się spisuje, bo tak naprawdę nie ma co tam ciągnąć.

U mnie było już jakieś obciążenie dla zasilacza i pokazał, że nie jest tworzony do takiego wysiłku.

W tej cenie są o wiele lepsze konstrukcje.

Do autora: jeśli kupisz jedną z moich propozycji na pewno będziesz zadowolony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja myslałem nad któryms z tych

1Be Quiet! Straight Power E5 500W

2CHIEFTEC 560W CFT-560A juz był proponowanył ale daje dla porownania

3Tagan 480-U22 SLI aczkolwiek słyszałem, ze ten tagan jest głośny ....

Ogólnie zależy mi na tym, zęby zasilacz był możliwie jak najcichszy i dosć wydajny a przede wszystkim, zeby te napięcia trzymał

najbardziej bym sie skłaniał na Be Quiet chyba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi