gutman1 Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 Własnie stałem się posiadaczem nowego se w810i i mam dwa pytanie. 1.Czy SE nie ma limitu tylko wiecznie się ładuje? (tzn. Of coz POKAZUJE, że się ładuje), strasznie mnie to denerwuje bo nigdy nie wiem kiedy jest full. 2. O co chodzi z formatowanie/formowaniem baterii? Co to daje i po co to komu potrzebne :-) Pytam się bo często na allegro wiedze takie sformułowania - "Bateria nie formatowana" Szukałem ale nie znalazłem :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 Miałem kilka SE (i tych nowszych i tych starszych) Każdy po naładowaniu baterii na full informował mnie że została naładowana, więc nie wiem skąd wziął się Twój problem. Proces formowania bateria warto zrobić, ponieważ zwiększa wytrzymałość baterii. Robi się go następująco: - po otrzymaniu nowej baterii rozładuj ją do minimum (żeby tel już nie reagował) - a następnie naładuj na full Czynność powtórz kilka razy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 No własnie w sofcie jest polecenie "Bateria naładowan" - czy jakoś tak, a ładuje się dalej (błyskawica) mój kumpel z k700i ma tak samo, może własnie formowanie pomoże? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 jezeli sie nie myle to baterii litowo-jonowych nie warto formatować, ponieważ malo to daje w przypadku tego rodzaju baterii- ale moge sie mylic ;) ps. moze to wina softu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 To formo(a)wac nię będe ale te ładowowanie mnie dobija... w moim byłym k510i był identyczny problem ... status telefony/ładowanie 100% :/ dlatego o tym for. pomyślałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 Ja mam starego dziada SE T68i i jak sie naladuje to wlacza sie wygaszacz ekranu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caillain Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Jest kilka teorii o formowaniu baterii,jedna z nich glosi nawet ze nie powinno sie tego robic co moim zdaniem jest bzdura :) Osobiscie nowa baterie laduje przez 12h przy wylaczonym aparacie,rozladowuje ja (ale nie przez uzywanie bt,irdy,sluchanie mp3 i robienie fotek na raz,tylko uzywajc telefonu do tego,do czego go stworzono ;) ),po czym powtarzam cala operacje 4-5 razy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Ja slyszalem ze 3 razy w zupelnosci wystarczy, nie popadajmy w paranoje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 mam k800i i laduje az bedzie 100%, formatowalem 3x :) (przy formatowaniu wyskakuje komunikat fully charged) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...