Lizardus Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 (edytowane) mam compa z siga na 2 tyg windowsie xp pro PL z zaintalowanym SP2, najnwoszego DX9.0c pozyczylem od kolegi gre Prey (full) i po instalacji i wlaczeniu widze tapete (3 glownych bohaterow gry i napis PREY na srodku, tlo kosmos) no i po 5 sek buszujacego dysku wszystko zamiera, robie alt+f4 i wychedzi do pulpitu i w dzienniku zdarzen jest napsiane ze Prey.exe powodowal blad i aplikacja musiala zostac zamknieta... akurat na dysku zachowalo mi sie demo prey'a na ktorym gralem na starym sprzecie pzred modernizacja(athlon64 i gf6800le) wiec napewno wersja jest OK jednak po instalacji to samo co powyzej...... podobnie jest z fifa07: po instalacji i uruchomieniu po kilku sekundach wyskakuje komunikat ze fifa06.exe musiala zostac zamknieta i itp. Inne gry po instalacji chodza bez problemu : oblivion, PES5, Call of juarez, probowalem roznych sterowniko Catalyst od 6.8,6.9 do 6.10bety z roznych zrodel (warcaty, omegi, oficjale) Jakies sugestie? Edytowane 14 Października 2006 przez Lizardus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmk2000 Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 pytanko: czy dysk masz ze starego sprzetu? jesli tak, to czy po wymianie po prostu reinstall windowsa czy byl tez format? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 dysk mam z poprzedniego sprzetu robilem reinstall windowsa PS. juz wiele razy zmienialem plyte i karte i reinstall windowsa i jakkos wszystko szlo jak nalezy.....dziwne ze tylko te gry nie chodza....niedlgo sprobuje uzyc driver cleaner i usunac wszelkei sterowniki ATi bo mam niesamowity balagan z 10x zmeinailem catalysty i byc moze wlasnei przez to sie wali....jesli to nei pomzoe to chyba reinstall windowsa...watpie zeby format partycji by cos poprawil w tej kwestii... Jakies inne sugestie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Takie zonki się zdażają a znaleźienie przyczyny jest często stosunkowo trudne. Może to kwestja sterownika do jakiegoś urządzenia które powoduje błąd? U mnie po zmianie mobo przesał działać Call of Cthulu i nic nie mogę z tym zrobic :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Odniosłem dziwne wrażenie, że robiłeś reinstal, ale bez formatowania partycji. Jeśli tak to zaznacze tylko, że to wielki błąd ;) Musisz sformatować partycję systemową i zainstalować na czysto system. Żadne cleanery ci wtedy nie będa potrzebne. Pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Odniosłem dziwne wrażenie, że robiłeś reinstal, ale bez formatowania partycji. no kurcze jak do tego doszedles ;p lol wiem ze to nie to samo co formacik partycji ale kurcze juz to chyba moja 3 plyta glowna z 3 grafa i nigdy nie bylo zadnych klopot z reinstallem windowsa jak bede mial czas to moze walne ten formacik...ale to jest ostatecznosc, sprobuje rozwiazac klopot w bardziej humanitarny sposob;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Zawsze trzeba przy zmianie plyty glownej robic pelny format partycji systemowej. Tylko w ten sposob pozbedziesz sie wszystkich pozostalosci po sterownikach od poprzedniej plyty glownej. Powinno sie tak robi tez przy wymianie karty graficznej. Innego sposobu nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 no to raczej juz wiemy o co chodzi.... ale czesto pomaga, a wszyscy o tym zapomnieli, zmniejszenie akceleracji sprzetowej o 1 suwak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 no kurcze jak do tego doszedles ;p lol wiem ze to nie to samo co formacik partycji ale kurcze juz to chyba moja 3 plyta glowna z 3 grafa i nigdy nie bylo zadnych klopot z reinstallem windowsa jak bede mial czas to moze walne ten formacik...ale to jest ostatecznosc, sprobuje rozwiazac klopot w bardziej humanitarny sposob;p No właśnie... :mur: Nie wiem jak u was ale raz nałożyłem system na system i wyniki były conajmniej marne. Wszystko zaczęło gorzej chodzić, te same śmieci co były, zostały...tragedia. O sterach i kłopotach z aplikacjami niewspominam nawet. Rób format i zapomniesz o wszystkich problemach! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 wlasnie zrobilem format(pelen) partycji i zaintalowalem win xp pro, pozniej dx9.0c, omegi CP 6.9 i SP2...... I TO SAMO!!!!! Prey w czasie ladowania sie zawiesza i wyskakuje komunikat ze wystapil klopot z aplikacja prey.exe i itp.... JAKIES SUGESTIE?? PS. fify07 jeszcze nei sprawdzalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 wlasnie zrobilem format(pelen) partycji i zaintalowalem win xp pro, pozniej dx9.0c, omegi CP 6.9 i SP2...... I TO SAMO!!!!! Prey w czasie ladowania sie zawiesza i wyskakuje komunikat ze wystapil klopot z aplikacja prey.exe i itp.... JAKIES SUGESTIE?? PS. fify07 jeszcze nei sprawdzalem przetakowany proc, pamiec itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...