Skocz do zawartości
Caparzo

Asrock K8 939dual-vsta Uli-1695 Pcx/agp + Athlon 64 X2 4200 - Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, kupilem

Tego procka i Ta plyte

I mam problem, wszystko zlozone z 2x512 ddr pc3200 + 6600gt(AGP) + zasilacz chiefteca 350w + dysk 80 i 20 gb

I mam problem, czasami w glosnikach slychac takie rzężenie a w 3dmarku 03 wychodzi mi tylko troche ponad 5000 pktow, a na tym samym ale z celeron D 3,06 GHz mialem ponad 9000 wiec cos nie tak, i najwazniejszy problem:

Nie moge wlaczyc zadnej gry, probuje NBA 07 albo cs:s i nie widze nic oprocz czarnego tła z myszka i odglosem jak najade na jakas opcje w menu w cssie a w nba widze bialo czarne plamy i slysze muzyke ale strasznie niewyraznie i przeskakuje.

Everest pokazuje mi wszystko czyli dobrze zainstalowane w biosie zmienilem z pci(bo tak costam bylo), nie pci express x16 tylko samo pci bylo na AGP, ale nadal to samo. POMOCY :(

WLASNIE SPRAWDZILEM I STARSZA GRA - diablo 2 - dziala prawidlowo!

Nie wiem czemu ale nagle bez zmieniania niczego wlaczylo mi sie nba ale mam chyba z 1-2 fps i nie widac ludzi tylko same okragle cienie na ziemi :/ nie wiem o co chodzi.

Edytowane przez Caparzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem rozwiazalem, to wszystko przez to, ze zainstalowalem sterowniki do agp z plyty, ktora byla ze sterami do plyty glownej i przez to nie dzialalo, jak je wywalilem to juz jest ok :D

Dowiedzialem sie, ze podobno po zainstalowaniu tego sterownika agp trzeba wejsc na jakas strone asrocka i stamtad sciagac jakies dodatkowe sterowniki, ktore robia, ze karta chodzi wydajniej w jakiejs grze, do ktorej zostaly zrobione czy jakos tak, nie wiecie jaka to strona? bo na asrock.com cos nie moge znalesc.

Edytowane przez Caparzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba po prostu instalowac najnowsze sterowniki od chipsetu plyty glownej ze strony ULi. Istnieje jakis tam patch ktory poprawia wydajnosc na procesorach X2, ale daj on niewiele, a poza tym powoduje czasem sporo problemow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi