pisarz Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 Obecnie z C2D E6300 udalo mi sie wyłuskac 447MHz x 7.0 @ 1,38V. Wstaje bezproblemowo przy 450MHz, ale przy tescie super PI lubi sie zawiesic. Chcialbym jeszcze sie pobawic w wieksze O/C, ale nie bardzo wiem jak moge jeszcze cos z niego wyciagnac. Ponizej zalaczam screeny z moich ustawien biosu, licze na jakies podpowiedzi co zrobic aby jeszcze cos wycisnac z tego proca. Konfiguracja tak jak w podpisie :) Pozdrawiam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 Podaj tempera turki... jak są znośne to więcej V daj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 Podaj tempera turki... jak są znośne to więcej V daj :)przy obecnych ustawieniach w IDLE jaja mają temp 53/56*C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 No to masz jaja na twardo. Chlodzenie popraw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 W takim razie musisz coś z tempkami zrobić. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inny Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 czym chlodzisz proca ? ja swojego kreca powolutku. obecnie chodzi 7 x 350 2450 mhz na standardowym napieciu jednak mam dziwne temperatury ok 51 w idle a w stresie ok 55 a chlodze xp 120. chyba mam kiepsko chlodzenie zamontowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 Pobaw się z timingami/napięciem pamięci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 Chlodzenie mam Boxowe, z tego co znajomy mi radził to lepiej zebym zakupil sobie jakies chłodzenie, Thermaltake badz Scythe, on ma wlasnie chłodzenie od Scythe i na jajach ma temp ok 38-42 (na obu). Czy gdybym zakupił takie chlodzenie, co rownowazylo by sie ze spadkiem temp. na jajcach bylbym w stanie podkrecic jeszcze bardziej procka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 Tak patrzę na fotki z biosu i masz doś mocno podniesione napięcie na procu. Przy 3,2GHz mam dokładnie takie ale na WC. Dopóki nie zmienisz chłodzenia radzę ci zjechać na 3GHz oraz zjechać z napięciem jak najniżej się da. Przy np. Scythe Ninji możesz pociągnąć wyżej. Może nawet do 3,6GHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 Tak patrzę na fotki z biosu i masz doś mocno podniesione napięcie na procu. Przy 3,2GHz mam dokładnie takie ale na WC. Dopóki nie zmienisz chłodzenia radzę ci zjechać na 3GHz oraz zjechać z napięciem jak najniżej się da.a to ze mam takie wysokie vcore moze jakos zle wplywac na proca dopoki nie zmienie Coolera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzieciol4 Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 źle ? tzn jezeli przechodzi testy ok i temperatura nie przekracza 60 stopni nie powinines miec wiekszych problemow, widzialem gdzies ze ktos mial 70 stopni na tym procku i procek zyje :) do zmiany chlodzenia mozesz nic nie odkrecac, a vcore wcale takie duze nie jest ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 źle ? tzn jezeli przechodzi testy ok i temperatura nie przekracza 60 stopni nie powinines miec wiekszych problemow, widzialem gdzies ze ktos mial 70 stopni na tym procku i procek zyje :) do zmiany chlodzenia mozesz nic nie odkrecac, a vcore wcale takie duze nie jest ;)Teraz tylko pytanie, czy mowisz o temp. ogolnej (ta, ktora pokazuje bios) czy o temp. obu jajek? Bo jesli mowisz o jajkach, to w stresie napewno ich temp. przekracza 60*C :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inny Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 jezeli masz ponad 60 pod obciazeniem to zmniejsz taktowanie/napiecie bedzie bezpieczniej zawsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 ja narazie bym jechal na standardowym taktowaniu + zanizone napiecie ;) do czasu kupna innego chlodzenia .. zaloze sie, ze korona ci z glowy nie spadnie, a zawsze procek bezpieczny ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzieciol4 Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 Teraz tylko pytanie, czy mowisz o temp. ogolnej (ta, ktora pokazuje bios) czy o temp. obu jajek? Bo jesli mowisz o jajkach, to w stresie napewno ich temp. przekracza 60*C :) ja narazie bym jechal na standardowym taktowaniu + zanizone napiecie ;) do czasu kupna innego chlodzenia .. zaloze sie, ze korona ci z glowy nie spadnie, a zawsze procek bezpieczny ^_^ tez racja, ten procek jest na tyle dobry ze i tak nie musisz go podkrecac poki co ;) notabne ja bym sie nie mogl powstrzymac ;) ale i tak uwazam ze nic sie nie stanie, nie przekraczaj 60 stopni w stresie i bedzie ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...