seba_999 Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 Mam pewien problem. Ostatnio zaczely sie moje problemy z PC. Otoz samoistnie robi resety. Uruchomilem eventvwr i oto bledy, ktore wyswietlily sie na czerwono: 1) zrodlo: Service Control Manager Kategoria: brak Identyfikator zdarzenia: 7000 Nie mozna uruchomic uslugi General Purpose USB Driver (adildr.sys) z powodu nastepującego bledu: Nie mozna uruchomic okreslonej uslugi, poniewaz jest ona wylaczona lub poniewaz nie sa wlaczone skojarzone z nia urzadzenia. 2) zrodlo: system error kategoria: (102) identyfikator zdarzenia: 1003 Kod bledu 10000050, parametr 1 edd94a40, parametr 2 00000000, parametr 3 e20466b4, parametr 4 00000000. 3) zrodlo: disk kategoria: brak Identyfikator zdarzenia: 7 W urządzeniu \Device\Harddisk1\D wystąpił zły blok. Prosze o pomoc. Nie pomogla reinstalacja systemu. System jest wolny od wirusow. Co mam zrobic aby temu zaradzic? Z gory THX za odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harryt Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 1) zrodlo: Service Control Manager Kategoria: brak Identyfikator zdarzenia: 7000 Nie mozna uruchomic uslugi General Purpose USB Driver (adildr.sys) z powodu nastepującego bledu: Nie mozna uruchomic okreslonej uslugi, poniewaz jest ona wylaczona lub poniewaz nie sa wlaczone skojarzone z nia urzadzenia. Zrób to: HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/ControlSet001/Services/ADILOADER/ErrorControl i HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/ControlSet002/Services/ADILOADER/ErrorControl - przestawić na 0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 OK. Zrobilem tak. Zobaczymy co bedzie dalej... Popytalem tez kumpli i pogrzebalem na innych forach to otrzymalem odpowiedz, ze prawdopodobnie jest czesciowo padnieta plyta glowna lub/i RAM. Czy jest to prawda? Co znacza 2) i 3) blad? Z gory thx za odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...