Endriuxtr Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 Witam Mam problem z kompem otóż zawiesza mi sie w każdej grze (tylko w 3d) Po tym zawieszeniu po paru sekundach robi sie czarny ekran i musze zresetowac kompa. Format robilem wiele razy ale dziwi mnie to że na czystym systemie bez żadnych GG ani x-fire komp żadziej sie resetuje Mój Komp Typ procesora AMD Athlon 64, 2200 MHz (11 x 200) 3500+ Nazwa płyty głównej Asus A8N-E (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x4, 1 PCI-E x16, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN) Pamięć fizyczna 512 MB (PC3200 DDR SDRAM) Typ BIOS'u Award (04/07/06) Karta Graficzna ATI Radeon X1600 XT (RV530) Oto Temperatury i Napięcia podczas spokojnej pracy na pulpicie Pole Wartość Właściwości czujnika Typ czujnika ITE IT8712F (ISA 290h) Nazwa płyty głównej Asus A8N-E / A8N-SLI Series Stwierdzono otwieranie obudowy Nie Temperatury Płyta główna 33 °C (91 °F) Procesor 31 °C (88 °F) SAMSUNG SP0802N 33 °C (91 °F) Wentylatory Procesor 3184 RPM Mikroukład płyty głównej 6750 RPM Wartości napięć Napięcie rdzenia procesora 1.39 V +3.3 V 3.28 V +5 V 5.03 V +12 V 11.97 V +5 V podczas wstrzymania pracy 4.89 V VBAT baterii CMOS 3.07 V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 Pierwsze - napiecia mierzymy miernikiem. Drugie - podajemy cala konfiguracje razem z zasilaczem. Trzecie - format formatem ale pozniej wgrywasz wszystkie sterowniki :?: I na jakich sterach do grafiki jedziesz? Czwarte - sprawdzales w 3dmarku2006 czy wogole przechodzi testy? Piate - zapusciles superPI/prime'a zeby wykluczyc podejzane pamieci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endriuxtr Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 Pierwsze - napiecia mierzymy miernikiem. Drugie - podajemy cala konfiguracje razem z zasilaczem. Trzecie - format formatem ale pozniej wgrywasz wszystkie sterowniki :?: I na jakich sterach do grafiki jedziesz? Czwarte - sprawdzales w 3dmarku2006 czy wogole przechodzi testy? Piate - zapusciles superPI/prime'a zeby wykluczyc podejzane pamieci? Pierwsze- Tak sprawdzałem Drugie Zasilacz 350W Razaem z obudową kupowałem Trzecie Sterowniki : do głównej Pobrane najnowsze z neta, nie znam pełnej nazwy do ATI > 6-9_xp-2k_dd_ccc_wdm_enu_35774 Czwarte tak sprawdzałem w 3dmarku i żadnych błędów Piąte Pamięci zmieniałem więc tą opcje wykluczam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 To sie licz że ten zasilacz to szmelc o ile obudowa nie jest chifteca ..... lub jakiejś innej porządnej firmy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endriuxtr Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 Ach , Jaki zasilacz jest potrzebny w takim razie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 350W z obudowa... Mozesz zapodac zdjecie Twojego... zasilacza? Jak sprawdzales? Wsadziles koncowki w molex i patrzyles od startu komputera, przez idle w windzie az do odpalenia gry? Jak skakaly napiecia? Co do samych pamieci - mam rozumiec ze na roznych pamieciach ustawionych na standard dzialy sie te kwiatki czy kazda kosc najpierw meczyles ww. programami? Jeszcze jedno co mi przychodzi do glowy ( procz sprawdzenia na troche starszych ale zoptymalizowanych omegach albo na sterach dolaczonych do karty ) to oryginalnosc gier na ktorych to sprawdzasz... Ale moze to przewrazliwienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endriuxtr Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 (edytowane) 350W z obudowa... Mozesz zapodac zdjecie Twojego... zasilacza? Jak sprawdzales? Wsadziles koncowki w molex i patrzyles od startu komputera, przez idle w windzie az do odpalenia gry? Jak skakaly napiecia? Co do samych pamieci - mam rozumiec ze na roznych pamieciach ustawionych na standard dzialy sie te kwiatki czy kazda kosc najpierw meczyles ww. programami? Jeszcze jedno co mi przychodzi do glowy ( procz sprawdzenia na troche starszych ale zoptymalizowanych omegach albo na sterach dolaczonych do karty ) to oryginalnosc gier na ktorych to sprawdzasz... Ale moze to przewrazliwienie. http://sklep.b-52.com.pl/katalog/4920.jpg <------- zdjęcie zasilacza http://www.swiatkomputerow.pl/upload/b-o-t-804.jpg <------- zdjęcie obudowy Tak sprawdzałem przy tych etapach Napięcia skakały normalnie jak przy testach Każdą kośc osobno męczyłem Ten trick ze sterownikami też próbowałem , nic nie pomogło :mur: Edytowane 20 Października 2006 przez Endriuxtr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Zasilacz ten nie jest zbyt dobry i to on może być przyczyną problemu. Radzę pozyczyć od kogoś lepszy (czyt. firmowy) zasilacz i sprawdzić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 No zasilacz to raczej na pewno za slaby dla takiego configu. Radzil bym pokrecic sie przynajmniej za jakims Fortronem lub Modecomem MC-350. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endriuxtr Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Zasilacz odpada bo pożyczałem 500W od kumpla i jest identyczny problem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 A kumpel ma jaki zasilacz? Bo u siebie moge nakleic 1kW i bede roxxowac rulezem <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 A jakiej firmy ten zasilacz 500W jest?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endriuxtr Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Podejrzewam że był do Modecom ale nie jestem pewien w 100% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...