Skowri Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 (edytowane) Witam wszystkich. Mam płytę główną Gigabyte GA-965P-DS3 i dysk WD Caviar 250GB SATAII. Tak jak w temacie mam problem z wgraniem i dobraniem odpowiednich sterów pod SATE do dysku. Wgranie przy użucie cd romu odpada, zostaje dyskietka. Stery ze strony Gigabytea nie działają. Obsługa techniczna proponuje stery Nvidii, lecz znajduję tylko stery zajmujące ponad 40MB, a ich nie zmieszcze na dyskietke...Wie ktoś o co chodzi??Pozdro EDIT/ A i pod które złącze mam go podłączyć GSATA(fioletowy kolor), SATA(żółty kolor). Edytowane 21 Października 2006 przez Skowri Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 A nie dostales w zestawie dyskietki ze sterownikami?? Poza tym w BIOSie powinienes miec mozliwosc przelaczenia kontrolera SATA w tryb IDE. Wtedy instalator Windows wykrywa bez problemu dysk twardy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skowri Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 Niestety nie dostałem żadnej dyskietki ze sterami... Próbowałem już zmieniać w tryb IDE ale i to nie pomogle:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 Chwiluunia albo mi sie wydaje albo czegos nie rozumiem - mowisz o driverach potrzebnych do zainstalowania systemu, tak? Ostatnio wgrywalem swieza winde u znajomej to bez zajakniecia wszystko poszlo.. Tylko to byl chyba samsung na sata... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skowri Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 Mam czysty dysk i nie mogę zainstalować go ponieważ nie ma sterów do dysku. Jak próbuje zainstalować system to po wgraniu plików potrzebnych do instalacji komp sam sie resetuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 Zakladales juz na nim jakies partycje?? W ktorym momencie sie restartuje?? Jak juz skopiuje dane na dysk?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...