noe9 Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 Witam Jako że nie mogłem znaleść żadnej sensownej recenzji ani postu odnośnie w/w routera Mam pytanie do wszystkich jego posiadaczy posiadaczy. Zastanawia mnie zasięg działania sieci wi-fi bazującej na nim, czy router ma wystarczająco duży zasięg (oraz moc) żeby obsłużyć dwa piętra i przebić się przez dwie ściany? (piętra całkiem solidnie zbrojone) tak żeby pokryć obszar ok 10x10m? Czy istnieje w nim możliwość udostępniania (poprzez AP i pozostałe porty) połączenia z jednego z portów lan zamiast z modemu ADSL? -konfiguracja: modemadsl-lan-ceberus-lan/wifi (chwilowo mam ISDN'a i niemoge założyć neo u siebie więc, doprowadzam do domu net poprzez Lan [ok 80m] z sąsiedniego domu jednak mam zamiar zmienić to w ciągu kilku najbliższych miesięcy) Byłbym także wdzięczny za wszelkie uwagi odnośnie stabilności działania routera wad/zalet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 mam ten router :) stabilosc- mam tylko filtrowanie po macu +nie rozglaszanie nazwy ap . wczesniej z wap czy jakos tak non stop zrywane polaczenia byly z lapami . niestety nie moglem uzywac wep (ktory dzialal juz bezblednie ) ze wzgledu na 1 stara sieciowke ktora go nie obslugiwala. a tak to dziala sobie 24/7 i nic sie nie wiesza. ostatnio musialem restartowac (raz na 2 miechy) bo cos neo sie nie chcialo polaczyc forwarding qos -jestem bardzo zadowolony , jest to prawdziwy podzial pasma -a nie tylko priorytety. 4 kompy w sieci (3x wifi i1xlan) i z wlaczonym p2p smiga az milo zasieg -mieszkam w domku i spokojnie sobie radzi od piwnicy az po strych -azczkolwiek juz jakosc sygnalu nie ta ogolnie -moge polecic jako taki kombos -wszystko w 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noe9 Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 LOL widze że niezbyt popularny to routerek ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...