Skocz do zawartości
Bernał

Instalator Win Xp Nie Kontynuje Instalacji Po Restarcie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Probóję zainstalować Windows XP na dysku SATA . Wkładam płytę, podaję mu sterowniki Marvell, wszystko mu pasuje, formatuje partycje, instalator kopiuje pliki, następuje restart i....

instalator zamiast kontynuować zaczyna od nowa.

Próbowałem już dwa razy, bezskutecznie. Kasowałem wszystkie partycje. Za drugim razem zrobiłem tylko jedną dla pewności. Nic to nie dało.

Może trzeba ustawić coś w biosie płyty głównej (Asus p5w64 ws pro) ?

Pomóżcie, bo już mi ręce opadają :(

Edytowane przez Bernał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tzn jak zaczyna od nowa ? bootuje z płytki czy mija proces bootowania z płytki, bo jak instalator skopiuje pliki i po restarcie, (jak pominiesz bootowanie z płytki, tzn nie naciśniesz klawisza !! ) powinien uruchomić instalatora i pójść dalej bez problemu, ale nie może uruchomić instalatora od początku, chyba że naciskasz po restarcie klawisz i zaczyn bootować z płyty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tzn jak zaczyna od nowa ? bootuje z płytki czy mija proces bootowania z płytki, bo jak instalator skopiuje pliki i po restarcie, (jak pominiesz bootowanie z płytki, tzn nie naciśniesz klawisza !! ) powinien uruchomić instalatora i pójść dalej bez problemu, ale nie może uruchomić instalatora od początku, chyba że naciskasz po restarcie klawisz i zaczyn bootować z płyty

bootoje z płytki ale zamiast kontynuować instalacje - zaczyna od początku, tak jak bym wcześniej nie włączył instalatora, nie sformatował dysku itp

nic nie naciskam podczas restartu oczywiście.

Wiem że powinien uruchomić instalatora... ale nie uruchamia ;/ tylko znowu sie zaczyna ten pierwszy etap (sterowniki do sata, wybór partycji, formatowanie, kopiowanie plików, restart - i tak w koło Macieju)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyjmij płytkę albo po prostu nie naciskaj klawisza (aby kontynuować) gdy instalator o to prosi, lub po prostu jeśli masz możliwość wyboru bootowania z danego dysku to to załącz i wybierz hdd.

wyjąłem płytkę i pojawił sie napis:

'Reeboot and select proper boot device or insert boot media'

jaka kolejność bootowania powinna być ustawiona w biosie?

teraz mam:

1. floopy

2. harddrive

3. cdrom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyjąłem płytkę i pojawił sie napis:

'Reeboot and select proper boot device or insert boot media'

jaka kolejność bootowania powinna być ustawiona w biosie?

teraz mam:

1. floopy

2. harddrive

3. cdrom

zmien na

1. floopy

2. cdrom

3. hdd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I co działa ????????????

W moim przypadku wymieniłem pamięci

Miałem taką sytuację (kiedyś) Zaznaczam że komputer był nowy bez systemu kupiony w dużżżżżżżym sklepie

teraz to już w ogóle zgłupiałem bo zaczął sie pojawiać taki komunikat przy podawaniu sterowników sata:

plik nv61xx.sys wywołał niespodziewany błąd (4110) w wierszu 2113

dyskietkie ze sterownikami utworzyłem z płyty instalacyjnej asusa

jednocześnie windows twierdzi że taki sterownik ma w sobie i nie potrzebuje, ale jak mu daje żeby go pobierał to lipa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi