Skocz do zawartości
Janmor

Z Pośbą O Uwagi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

W listopadzie br. zdecydowanie zamierzam kupić nowy zestaw komputerowy. Chcę by był przyzwoity i uniwersalny - bez konieczności podkręcania i tych innych rzeczy. Taki i do gier (niekoniecznie najnowszych) i do oglądania filmów, zdjęć i www. Wybrałem taki oto zestaw:

Procesor - AMD Athlon 64 3500+ BOX (Socket AM2) Orleans

Płyta główna - Asus M2N-E nForce 570 Ultra lub DFI Infinity NF Ultra II-M2

Karta graficzna - Radeon X800GTO Sapphire 256MB DVI + TV bulk (PCI-E) lub GeForce 7600 GS Galaxy 256MB HDTV & DVI (500/1400 1.2ns) (PCI-E) Zalman

Dysk - Samsung SpinPoint P80SD 160 GB (SATA II, 8MB)

Pamięć RAM - GoodRam DDR2 512MB 800MHz lub GoodRam DDR2 2 x 512MB 667MHz

Monitor LCD - 19" Samsung SyncMaster 940B Silver-Black lub

- 19” BenQ FP91GP

Nagrywarka - BenQ DVD+/-RW DW1650 BOX

Obudowa - Modecom Feel 507 - czarna - 400W lub bez zasiłki ale z zasilaczem HuntKey HK-350AP

Jako, że w tych „sprawach” nie jestem za dobry, to zwracam się z prośbą o poradę: - czy i które podzespoły są kompatybilne i w miarę dobre oraz który z monitorów jest lepszy: Samsung czy BenQ. Mój budżet na całkiem kompletny zestaw to max. 3.500,00zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi