Kaeres Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Opowiedz cos wiecej o twoim sprzecie. Jaka do tego masz grafe, na jakiej plycie i ile masz ramu ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowall_PTK Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Rzeczywiście coś pokręciłem z szerokością szyny w PIII i Celku. Dzięki Majdan za zwrócenie uwagi. Nie pamiętam co dokładnie, ale coś z cachem L2 w celku jest inaczej niż w PIII (nie chodzi mi o jego ilość) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 W tym tescie z twojepc jest lepszy od XP1500+ :D i tak ze 3 razy drozszy ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Tak to prawda. Niestety cienki PIV 0.18 nie byl w stanie konkurowac z nim wiec wyje.... ceny w kosmos zeby tego nie kupowac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondiash Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Przypomniałem sobie :) Chodzi o algorytm "data cache prefetch" który optymalizuje dobór danych do pamięci podręcznej. Co do porównania procesorów to powołam się na PCWK. :P Porównanie dotyczy procesorów taktowanych zegarem 1200Mhz A więc 3D Mark PIII 3156 Cel 2987 SysMark PIII 133 Cel 90 Quake PIII 163,5 Cel 138,5 Sandra PIII 3388 Cel 3405????? Nie wiem jak dla was ale według mnie te wyniki są bardzo wiarygodne. (oczywiście pomijam Sandre) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Tak to prawda. Niestety cienki PIV 0.18 nie byl w stanie konkurowac z nim wiec wyje.... ceny w kosmos zeby tego nie kupowac. No to nie za bardzo rozumiem tej polityki - architektura o duzym potencjale, z ktorej jeszcze mozna to i owo wycisnac, ale konczy sie produkcje, zeby wypromowac nowy, drozszy i gorszy(?) produkt. No po prostu nie rozumiem Intela :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 W tym tescie z twojepc jest lepszy od XP1500+ :DDaj XP 1500+ DDR SDRAM`y , i P3 niema szans . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondiash Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 W tym tescie z twojepc jest lepszy od XP1500+ :DDaj XP 1500+ DDR SDRAM`y , i P3 niema szans .Tak to prawda, a żeby nie być gołosłownym przytocze wyniki z PCWK :D :wink: Quake AMD 182 PIII 163 Różnica jest dość znaczna, ale trzeba pamiętać że AMD to 1333Mhz a PIII 1200. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 W tym tescie jednak ma szanse. Jakbym dostal tego PIII to tez zgola inne wyniki by byly. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kllaymenn Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Macie tutaj linka: http://www.digit-life.com/articles/tualati...nsmp/index.html i wszystko jasne :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...