Vengeance Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Chce sobie kupic 256 lub 512 ddr 333 (pookie tanie) tylko mam obawy co do stabilnosci bo nie wiem czy np moge jes ustawic na 100/100 z duronem (wiem ze mi to nic nie da ale chce narazie je kupic bo za 200zl) jak myslicie bedzie wszystko w porządku ??? jak ustawie na 100? w marcu kupie procka ... i nie chce zeby do tego czasu mi komp wieszal :) konfig poniżej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Nie widzę powodów by coś było nie tak :) Pójdą 100/100 i 100/133 a najlepiej jakbyś tak pokombinował by poszło 133/133 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 133/133 to miał być żart ;) :D bz modow nie da rady , chociaz nawet z modami moglo by byc ciezko.. :( miejmy nadzieje ze sie nie mylisz w piątek kupie 256 a w nastepnym moze jeszcze jedna :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Bez żadnych problemów będą chodziły nawet na 150 :wink: , Z resztą ta płyta lepiej podobno obsługuje ddr niż sdr(mniej problemów) .Przy tej szynie co masz teraz 112 nie bedzię żadnych problemów . A co do asynchronicznej pracy to zapomnij. :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 no to mnie uspokoiliscie chociaz w sumie nie weim po co ten topic , potem sobie pomyślałem przeicez athlony chodza na 133/133 to dlaczego by nie miało chosić 112/112 ;p ... zmylilo mnie to ze to bedzie 112/224 ddR i se kurde pomyślałem qrde asynchorniczny .. hehe czlowiek czasem glyupio myśli.. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 btw a moge sie spodziewac jakiegos przyrostu wydajnosci np cos kolo 10%? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Chce sobie kupic 256 lub 512 ddr 333 (pookie tanie) tylko mam obawy co do stabilnosci bo nie wiem czy np moge jes ustawic na 100/100 z duronem (wiem ze mi to nic nie da ale chce narazie je kupic bo za 200zl) jak myslicie bedzie wszystko w porządku ??? jak ustawie na 100? w marcu kupie procka ... i nie chce zeby do tego czasu mi komp wieszal :) konfig poniżej ja nie wiem skad to sie bierze, ale to juz trzeci post w ciagu ostatnich klilku dni od uzytkownika k7s5a na temat zanizonego taktowania ramu. co jest ?? ecs'y oglupiaja czy co ?? a poza tym dlaczego to nie mialoby chodzic ?? mam k7s5a, mialem durexa 600 i chodzilo 100/100 i 100/133 (SDR 133). teraz mam xp 2.0 i chodzi 100/100, 133/133 i 133/166 (cheepobios) (DDR 333) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 te K7S5A to <span style="color:red;">[ciach!]</span>a jakich jeszcze nie widzialem!!!(oczywiście mowa tu o chipsecie SiS - a bo na via kt133 chodzi spox ale i tak wole SHUTTLE AK32A sam mam i nie narzekam a z ecs - ami jest tak że któs trafi na model ze go do konca zycia bedzie pamietał a jeden trafi na b.stabilny i bedzie spox widzialem taki przypadek ale tylko na SiS-ie bo na VIA nie było problemów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 No nie wiem jak Ci się udalo zmusić K7S5A do pracy w asynchronie ?? Może wiesz coś czego nie wiem Ja podziej się tą wiedzą tajemną ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 No nie wiem jak Ci się udalo zmusić K7S5A do pracy w asynchronie ?? Może wiesz coś czego nie wiem Ja podziej się tą wiedzą tajemną ?? Nie na wszystkich egzemplarzach się to udaje, poza tym zależy to bardzo od rodzaju pamięci. Przy SDR to bardzo ciężko (średnio udaje się na 6 płytach na 10). Oczywiście najnowszy bios. ECS K7S5A - egzemplarze obecnie są nawet dość dopracowane i trochę poprawiło się moje podejście do tej płyty. Ogólnie mówiąc dość często ustawiam je asynchronicznie i chodzą, choć niekiedy niema sposobu by je zmusić do tego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 grzesiu wez nie <span style="color:red;">[ciach!]</span>l i nie porownoj sis 735 do kt133 bo sądze ze gdyby zrobic testy dajmy na to xp1700 +256ddr na 133/133 to nie jestem przekonany co do tego ze bys mial szybciej... akurat synchronicznie tryb DDr z athlonem na k7s5a jest całkiem szybki jak widzialem testy to pod względem wydajnosci nieustępuje kt266a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 grzesiu wez nie <span style="color:red;">[ciach!]</span>l i nie porownoj sis 735 do kt133 bo sądze ze gdyby zrobic testy dajmy na to xp1700 +256ddr na 133/133 to nie jestem przekonany co do tego ze bys mial szybciej... akurat synchronicznie tryb DDr z athlonem na k7s5a jest całkiem szybki jak widzialem testy to pod względem wydajnosci nieustępuje kt266agrzesiu wez nie <span style="color:red;">[ciach!]</span>l i nie porownoj sis 735 do kt133 bo sądze ze gdyby zrobic testy dajmy na to xp1700 +256ddr na 133/133 to nie jestem przekonany co do tego ze bys mial szybciej... akurat synchronicznie tryb DDr z athlonem na k7s5a jest całkiem szybki jak widzialem testy to pod względem wydajnosci nieustępuje kt266a (oczywiscie nie wszystkim) mam na mysli jakiegos shuttl'a a nie epox'a .. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 te K7S5A to <font color="#FF0000">[ciach!]</font> jakich jeszcze nie widzialem!!!(oczywiście mowa tu o chipsecie SiS - a bo na via kt133 chodzi spox ale i tak wole SHUTTLE AK32A sam mam i nie narzekam a z ecs - ami jest tak że któs trafi na model ze go do konca zycia bedzie pamietał a jeden trafi na b.stabilny i bedzie spox widzialem taki przypadek ale tylko na SiS-ie bo na VIA nie było problemów Proponuję wypowiadać się na temat, a nie co Ci przychodzi do głowy. GOść pytał się o ustawienia pamięci ... a Ty wu wyjeżdzasz na K7S5A :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 te K7S5A to <font color="#FF0000">[ciach!]</font> jakich jeszcze nie widzialem!!!(oczywiście mowa tu o chipsecie SiS - a bo na via kt133 chodzi spox ale i tak wole SHUTTLE AK32A sam mam i nie narzekam a z ecs - ami jest tak że któs trafi na model ze go do konca zycia bedzie pamietał a jeden trafi na b.stabilny i bedzie spox widzialem taki przypadek ale tylko na SiS-ie bo na VIA nie było problemów Proponuję wypowiadać się na temat, a nie co Ci przychodzi do głowy. Gość pytał się o ustawienia pamięci ... a Ty tu wyjeżdzasz na K7S5A :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Bez żadnych problemów będą chodziły nawet na 150 :wink: , Z resztą ta płyta lepiej podobno obsługuje ddr niż sdr(mniej problemów) .Przy tej szynie co masz teraz 112 nie bedzię żadnych problemów . A co do asynchronicznej pracy to zapomnij. :P Mi chodzila spokojnie z ATB 900 na SDRach: 100/133, przyrost wydajnosci pamieci i procka w Sandrze2001 byl i w ogole wszystko stabilnie. Do niedawna mialem nawet zrzuty z Sandry, ale wywalilem po przesiadce na inne mobo. Tak wiec nie z kazdym egzemplarzem K7S5A sa z tym problemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...