Nicko13 Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) Co sadzicie o tej zasilce? Nada sie do max oc core 2? Czy jest cos lepszego o podobnej mocy w podobnej cenie? Edytowane 30 Października 2006 przez Nicko13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Pewnie, że się nada. Super zasilator IMO. Trzymałem toto w łapkach na targach i sprawiło sobą baardzo dobre wrażenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) Pewnie, że się nada. Super zasilator IMO. Trzymałem toto w łapkach na targach i sprawiło sobą baardzo dobre wrażenie.No bo wlasnie taki sobie upatrzyłem ;) Najchetniej kupilbym Amacroxa 550w ...4 linie 12v ,530w 12v obciazenia...bosko...ale kurde kasa mnie trzyma :( nie ma ktos moze takiego amacroxa 550w za jakies 250zł?? :) i ktory z tych dwoch bedzie lepszy? Starczy tez na nowe grafy typu 8800 i r600? bo pewnie po nowym roku cos sobie sprawie i chcialbym moc wszystko podręcać ze spokojem ;) Edytowane 30 Października 2006 przez Nicko13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 (edytowane) Amacrox jest lepszy a ten fortron to to samo co mc-500 modecoma wiec to zadna nowosc na naszym rynku :) Edytowane 30 Października 2006 przez ste3an Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Jak dobrze dociążysz Amacroxa to powienien być dobry. Wiem coś o tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 obciazenia bedzie napewno wiecej niz 350w Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Amacrox jest lepszy a ten fortron to to samo co mc-500 modecoma wiec to zadna nowosc na naszym rynku :)Mówisz? Czyli Frei Erde lepsiejszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 44A ,530W na 12v za ~300zł ;) Ja sobie zawsze cos wynajde dziwnego :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 (edytowane) Mówisz? Czyli Frei Erde lepsiejszy? ... tak :lol2: Edytowane 30 Października 2006 przez ste3an Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 @Nicko Jak chcesz to poczekaj gdzieś do wtorku, to w tedy będę miał 6300, DS3 , 7300GT Galaxy. Jak wszystko trochę pokręcę to Ci powiem jakie napięcia są na Amacroxie 550W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 spoko,napewno przyda sie dla potomnych,ja zasilke tez bede mial w przyszlym tygodniu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 Szczerze mówiąc chciałbym dorwać tego Armacroxa i wmontować go na platformę testową, bo za tę cenę w 44A nie chce mi się wierzyć. ...Chociaż z drugiej strony w 40 Amperowym chieftecu za niewiele ponad 300zł zapiąłem cała skalę na maszynie testującej i miał się całkiem dobrze(11,89-11,91v), a wiele droższy Seasonic S12 500 już zdychał. potestujemy zobaczymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 No to szkoda BENITO, że tak daleko mieszkasz. A Ty Nicko też bierzesz tego Amacroxa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Tak,fortron mnie przekonuje co do wmiare prawdziwych oznaczen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Szczerze mówiąc chciałbym dorwać tego Armacroxa i wmontować go na platformę testową, bo za tę cenę w 44A nie chce mi się wierzyć. ...Chociaż z drugiej strony w 40 Amperowym chieftecu za niewiele ponad 300zł zapiąłem cała skalę na maszynie testującej i miał się całkiem dobrze(11,89-11,91v), a wiele droższy Seasonic S12 500 już zdychał. potestujemy zobaczymy Na xbicie amcroxy na platformie testowali locknij sobie benito :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 na xbicie nic nie ma o amacroxach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Wiesz jak sie nic o nich nie wie to nic nie ma a jak sie wie to sie znajdzie :) http://www.xbitlabs.com/articles/other/dis...-roundup_5.html http://www.xbitlabs.com/articles/other/dis...roundup_18.html To sa te same kontrukcjie co amacroxy roznica jest wzalmanie ktora polega na innym wentylatorze kotrym jest oczywiscie firmowy zalman :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Amacrox juz do mnie jedzie ;) jutro powinien byc,o ile zenfist dzisiaj wyslal (co byloby mi bardzo na reke ;)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 I bardzo dobrze. Porównamy napięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 zycze zeby Ci sie trafil fajny zasilacz ;) bo zazwyczaj ,drugiej osobie która kupuje to samo co ja w podobnym czasie :) dzieją sie dziwne rzeczy i ma jakies problemy ale to juz nie wiem co to :P (na przykladzie plyty Biostar,mnie i uzytkownika Xtreme Addict ;)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 ale bajtelo z tego co kojarze juz mam amacroxa wiec nicko Ty mozesz byc tym pechowcem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 nie to tylko tak jest jak ja kupuje ;) zazwyczaj mam fart,poprzednia zasilka tagan 330-u01 trafila sie swietna,wiec dlaczego ta nie ma taka byc?Skoro mocna,firma dobra ,oby cicha ,bajtelo skoro ja masz to powiedz jak z ciszą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 no ale bajtelo z tego co pamietam cos tam narzekal...w koncu nie wiem co z tego wyniklo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Tego Amacroxa maiłem już miesiąc temu. Tak narzekałem na niego, ponieważ nawet na konfigu: Athlon 64 @ 2500 Mhz, 730Mhz DDR2 2x512, 7600GS Galaxy zalman wykręcona miał napięcia na +12V -12,3-12,4V więc nie za ciekawe. Zauważyłem jednak, że wraz z większym obciążeniem napięcia zbliżają się blizej nominalnego 12V. Teraz mam DS3, 6300 i 7300GT galaxy zalman i zobaczymy co tak naprawdę potrafi zasiłka pod obciążeniem. Zresztą dalej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 nie strasz mnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Tylko to obciazenie takie znacznie wieksze to nie bedzie :D PS. To co wy tam chcecie zamontowac na powyzej 350W ? G80 w SLI ? Czy maciez 10 dyskow twardych :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 no ja wiem napewno ze mam wiecej niz 350 ;) tak wychodzi z kalkulatora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 ile razy mozna pisac ze kalkulator to sobie mozesz wiesz gdzie wsadzic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Tak jest. Zrób sobie przyżąd najlepiej do pomiarów ile W pobiera Twój komp. takie coś robił min. saimek i robot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 (edytowane) no zasiłke mam :) jak narazie w 100% zadowolony ;) no prawie :P bo winą marnego oc byl koniec memek :( ale beda zmienione,raczej do konca roku wiec nie ma co sie martwic ;) ,zasilacz cichutki z 20cm slychac lekkie chrobotanie lozysk ale z dalszej odleglosci nic,na default bez obciazenia wiatrak sie nie kreci :) wiec jak z cisza nie musze mowic Podałbym napiecia ale miernik kaput ,no nie mierzy po prostu...zepsul sie,musze nowy sobie sprawic EDIT : sprawdzalem napiecia programowo,w programie od plyty T-Utility i speedfan są takie same, czyli Idle +3,3V - 3,22v +5V - 4,81v +12V - 12,10v stres +3,3V - 3,22 +5V - 4,78 - 4,81 (skacze) +12V - 12,10 Sprzet Core 2 Duo @ 400x8 1,325v 1x512 Goodram 1:1 2,2v X850XT PE default Audigy2zs 1xHDD Maxtor DM9+ 80GB 1xHDD Seagate 7200.10 250GB Chlodzenie Boxowe na karcie i procesorze + 1x120mm wentylator Testowane Dual SuperPi + Bench w ATI Tray Tools Edytowane 12 Listopada 2006 przez Nicko13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...