Gość Qroń Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Drodzy forumowicze mam pytanie do użytkowników drukarek Epson C64, C66, C84, lub C86... Potrzebuję kartridży do mojej drukarki jak w temacie, tylko po ostatnim niefortunnym zakupie drukarka musiała pójść do serwisu na czyszczenie dysz. Za oryginalne buli się jak za zboże a ta moja drukarka jakaś tuszożerna jest. Tym bardziej jeżeli zostanie wyłączona to zdarza się jej wypluć sporo tuszu do środka obudowy. Jeżeli ktokolwiek ma doświadczenie w tym jakiej firmy zamienniki byłyby najlepsze to prosiłbym o sugestie. Pozdrawiam. PS: Ewentualnie mogą być zestawy do uzupełniania tuszu, bo mam takie ustrojstwo do programowania chipów na tych kartridżach, ale zasadniczo wolałbym chyba jakieś dobre zamienniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Qroń Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 No plis ludzie. Trochę poczytałem i wiem że z tymi drukarkami są problemy. Zatykają się dysze, atrament zasycha w głowicach. Rozumiem że podstawą jest to żeby nie mieszać atramentów różnych firm, ale jakiej będzie najlepszy?? Może ActiveJet?? Nie znam się na tym plis... Ten tusz jaki daje Epson jest pigmentowy?? Tak mi się wydaje ale głowy nie dam... oni używają tylko jednego rodzaju?? Na dzień dobry dają ten DuraBrite, jakiś inny pigmentowy, czy jakiś barwnikowy?? Jakbym wsadził pigmentowy black od ActiveJet a pozostałe bym zostawił oryginalne to nic się nie stanie?? Jeszcze taka sprawa, tuszy oryginalnych używałem nie do momentu jak wskaźnik pokaże "0" tylko do całkowitego opróżnienia (reseter) i się zastanawiam czy może przed użyciem jakiś zamienników nie przeczyścić głowicy jakimś płynem do tego przeznaczonym żeby nie zmieszał mi się atrament z zamiennika z tym oryginalnym i nie "zżelował" co jak wyczytałem może nastąpić, niby głowica nie ma w sobie teraz czarnego atramentu ale ja się po prostu na tym nie znam :D . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...