Skocz do zawartości
PIOTR128

Czy Opłaca Się Modernizować?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam komputer o następującej specyfikacji:

Athlon 2400+

Płyta na chipsecie Nvidia NForce 2 Ultra 400

GeForce 4 Mx 400

256 mb ram PC 3200 2.5-3-3-8

Dysk 40GB

i teraz mam pytanie czy coś da się z tym zrobić? Czy w ogóle opłaca się coś zmieniać, czy lepiej kupić nowy komputer? Na razie nie precyzuję wymagań, ponieważ chcę wiedzieć czy warto coś robić.

Z góry dziękuję PIOTR128

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem 2 miesiace temu bardzo podobny zestaw procka 2500barthon grafa 9600xtx plyta epok 8kra2i sprzedalem te podzespoly reszte kupilem jezeli masz cos kasy to kupuj powiem ci ze 550zl . Za taka kase masz: masz plytke z zintegrowana grafika DFI RS482 dostepna w sirius.pl za 310zl bodajze ktora nie ejst wcale taka zla pozniej kupisz normalna grafe jak bedziesz mial cos kasy procesor proponuje amd64 venice 3000+ idzie go juz dorwac za 200zl-230zl reszte zostawiasz:)jezli nie planujesz nic krecic stary zasilacz powinien styknac jezeli chcesz cos wykrzesac z kompa no to wymiana zasilki np ten chief co mam w sigu 190zl . Przydaloby sie tez dokupic troszke ramu zeby miec te 1gb to takie optimum ale jak licho z kasa to skoluj 512mb ramu i na tym uciagniesz jezeli nic powazniejszego nie robisz:)Powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raczej pozbyć się wszystkiego i am2 - tylko to jest chyba niewlaściwy czas na takie dziłanie ( ceny pamięci )

giga ramu to już było dobre .. teraz cza 1,5- 2 :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi