PIOTR128 Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Witam, mam komputer o następującej specyfikacji: Athlon 2400+ Płyta na chipsecie Nvidia NForce 2 Ultra 400 GeForce 4 Mx 400 256 mb ram PC 3200 2.5-3-3-8 Dysk 40GB i teraz mam pytanie czy coś da się z tym zrobić? Czy w ogóle opłaca się coś zmieniać, czy lepiej kupić nowy komputer? Na razie nie precyzuję wymagań, ponieważ chcę wiedzieć czy warto coś robić. Z góry dziękuję PIOTR128 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 to wszystko zalezy od kasy bo najlepiej byloby wszystko kupic nowe a stare graty sprzedac.... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 mialem 2 miesiace temu bardzo podobny zestaw procka 2500barthon grafa 9600xtx plyta epok 8kra2i sprzedalem te podzespoly reszte kupilem jezeli masz cos kasy to kupuj powiem ci ze 550zl . Za taka kase masz: masz plytke z zintegrowana grafika DFI RS482 dostepna w sirius.pl za 310zl bodajze ktora nie ejst wcale taka zla pozniej kupisz normalna grafe jak bedziesz mial cos kasy procesor proponuje amd64 venice 3000+ idzie go juz dorwac za 200zl-230zl reszte zostawiasz:)jezli nie planujesz nic krecic stary zasilacz powinien styknac jezeli chcesz cos wykrzesac z kompa no to wymiana zasilki np ten chief co mam w sigu 190zl . Przydaloby sie tez dokupic troszke ramu zeby miec te 1gb to takie optimum ale jak licho z kasa to skoluj 512mb ramu i na tym uciagniesz jezeli nic powazniejszego nie robisz:)Powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukaxz Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 raczej pozbyć się wszystkiego i am2 - tylko to jest chyba niewlaściwy czas na takie dziłanie ( ceny pamięci ) giga ramu to już było dobre .. teraz cza 1,5- 2 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIOTR128 Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 Dzięki, czyli raczej nie opłaca się ruszać. Jestem raczej za kupowaniem czegoś nowego i zostawianiem tych "starych gratów". Później gramy całą rodziną w Call of Duty w sieci :-) (mam teraz 4 komputery poczynając od Pentiuma 200 do laptoka z 2006;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...