Skocz do zawartości
tobiasz15

nowy BIOS i AGP aperute size

Rekomendowane odpowiedzi

no własie dzisaj odpaliłem 3dmarka i 4500pkt....................

wczesniej miałem na czystym systemie 5300 ale to i tak mało bo kumpel na tym samym procy kt133 (ja sis730s) 256SDR (ja384) ma 6200pkt

w 3damrku pokazuje mi że nie mam ustawionej pamięci do AGP a w biosie tej opcji nie ma:( wic postanowiłęm sciągnąć i wgrac nowy bios bo wtedy może ta opcja była by dostępna tylko problem w tym że ja nie umiem wgrac tego nowego biosa do płyty i prosze zey któryś goru mi wytłumaczył w prostym języku jak to zrobić :)

tu jest to co pisze w 3 dmarku

Manufacturer: ATI Tech. - Enhanced

Name: RADEON 8500 Series

Total Local Video Memory: 64 MB

Total Local Texture Memory: 64 MB

Total AGP Memory: 0 bytes

Display Driver: ATI2DRAG.DRV

Display Driver Version: 4.13.01.9072

Driver WHQL Certified: Yes

Max Texture Width : 2048

Max Texture Height: 2048

Max User Clipping Planes: 6

Max Active Hardware Lights: 8

Max Texture Blending Stages: 8

Textures In Single Pass: 6

Vertex Shader Version: 1.1

Pixel Shader Version: 1.4

Max Vertex Blend Matrices: 57

Max Texture Coordinates: 6

Vendor ID: 0x1002

Device ID: 0x514c

Sub-System ID: 0x000117c0

Revision: 0x00

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o kurde..........to troche za trudne i za ryzykowne:(

kurde powiem wam o co mi dokładnie chodzi :

fakty: raoczny komputer zbudownay na płycie firmy madsonic sis730s z

wbudowaną kartą graficzną ,muzyczną,sieciowąz wolnym stolem AGP w której po roku czasu zastała wymieniona karta graficzn na r8500LE i dokupiony ram 256SDR wczesniej karta graficzna pobierała pamięć z ramu którgo i tak było mało(128SDR) i w bisie się tylko ustawiało ile pamięci mamieć karta. Po wimianie jej ta opcja znikneła no bo karta została wyłaczona tylko że nigdze w biosie nie ma możliwośći ustawiana

AGP aperrute size i wiem że to bardzo ważne bo be tego karta działa gdzieś o jakieś 25% wolniej no i własnie jak ustawić to pamięć do AGP bo kumpel na podobnym sprzęcie antek 1000mhz 256 SDR (ja384) i KT133

radeonku tez 8500LE ma 6200pkt w 3dmarku i ogolnie mu gry lepiej chodzą :( i nie wiem co z tym sprzętem zrobić i pytam was o rade

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

płytka ponoć jest porównywalna do KT133 wiec do takieej jak ma kumpel tylko że on ma ustawione to AGP aperutez sieze na 64mb a ja na 0 :(

a co do zmianu biosu to ja jestem w tym kąpeletnym laikiem i z tego linka to ja nic nie rozumiem tylko mówi ze trzebia scągnąć to i tamto i żetrzeba wgrac stary na dyskietke itp idt ale nie jest powiedziane jak to zrobić:( i niesytety ja nic tego nie rozmumem:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to ja ci powiem jak. sciagasz najnowszy bios do twojej plyty glownej ze strony producenta. Wgrywasz go na dyskietke, na ogol jestr juz wszytsko co potrzeba. dyskietka w napedzie, uruchom ponoiwnie kompa, i sie wlacza program. tam bierzesz aby sflashowal bios i po kilku sekundach masz najnowszego biosa :D ja tez sie balem, ale uwierz, nic strasznego!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. po co kupowałeś płytę matsonic????(i to jeszcze na SiS - ie to jush totalne GOWNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

2. nie bój się wymieniac bios, w 95% nic się nie stanie(no chyba ze matsonic cie zawiedzie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grzesiu wiem ze to nie adobra płyta główna ale jak ja upwałem kompa 1,5roku temu to wogole sie na kompach nie znałe i nadodatek kupowałem go w supermarkecie ale jak na tmamteczsy komp antek ghz 128RAM DVD i 30GB dysk to był dobry sprzę jak za 1700zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...