Gość robot Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 mam taki nietypowy problem , windows pokazuje ze jest 1GB (everest tak samo ) podczas gdy np cpu-z pokazuje 1.5GB ... zamontowane mam wlasnie te 1.5gb 2x512 i 2x256 .o co chodzi ? mobo dfi ultra-d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 mam taki nietypowy problem , windows pokazuje ze jest 1GB (everest tak samo ) podczas gdy np cpu-z pokazuje 1.5GB ... zamontowane mam wlasnie te 1.5gb 2x512 i 2x256 .o co chodzi ? mobo dfi ultra-d heh, dokaldnie ten sam porblem mialem. Windows nie chcial mi uzywac dodatkowych kosci, mialem 4x256. Patrzylem rozne biosy, rozne windowsy i nic. Teraz nie ma proca, ale nie zamiarzam tego tak zostawic jak cos wroci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 zmienialem sloty i albo mam 1gb albo 512mb ramu ....lipa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 A64 nie obsługuje 4 kostek dwustronnych. (nawet venice, a jak te nowsze x2 to nie wiem, ale prawdopodobnie też nie) ale zawsze można popróbować: przejdźcie na 2T i 333MHZ może pójdzie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 (edytowane) Hmm mam dwie 512MB Kingston Value (dwustronne) i dwie 256MB Kingston HyperX (chyba jednostronne) i wszystko gra. Pod MCE, XP x64 jak i Vistą mam 1,5GB. Oczywiście z automatu memki dostały 333MHz i CPC=2T. Ale wszystko chodzi stabilnie, Memtest, SP2004, Marki itp. full stable. HyperX'y w pomarańczowych slotach, a Value w żółtych. Edytowane 25 Listopada 2006 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 (edytowane) @grimlock Jeśli mowa o tych: http://img.ktr.pl/r/ramkhx3200ak2_512/ramkhx3200ak2_512.pdf hyperx-ach to rzeczywiście są jednostronne i rzeczywiście taka konfiguracja działa na venice Edytowane 25 Listopada 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 Tak to te HX'y czyli jednostronne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 ehh to nie ma z tym nic wspolnego czy jedno czy dwu stronne.. mialem duzo konfuguracji 4 kosci dwustronne 512mb itp ale te jedne jedyne tak dziwnie sie zachowywaly -a byly to wszystko winbondy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 (edytowane) to pochwal się o jaki procek chodzi i o jakie ramy. http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/displ...n64-e3-mem.html - jednak nie do końca miałem rację:( jednak coś jest na rzeczy, ponieważ wielu producentów płyt ogranicza wydajność takiej konfiguracji - 2T obowiązkowo, często max 333mhz widzę, że masz DFI - porządna płytka, ale pogrzeb w dokumentacji co i jak. No i poza tym to starsza antki jednak mają takie ograniczenie... Edytowane 25 Listopada 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Ja po wsadzeniu 4 osci zauwazylem spadek wydanosci, ale wszytko widzialo tylko 512 mega (bylo 4x256). pojedynczo kosci chodzily 260-270 mhz 2-2-2-5 1T, a dwie parki juz tylko max 220mhz 2T. Win x64, ubuntu, win x32, memtest widzialy tylko 512mrga, everest/cpu-z itd pokazywaly 512, a w spd ze sa 4 ksoci po 256. niewazne ktore kosci w ktorych slotach, zawsze tak bylo, zawsze stabilnie, ale tych dodatkowych 512mb ramu wydobyc nie moglem do uzytku. procek to byl a64 3200+ e6. Jak sempronik wroci zgwarki, to zobace na nim, ale cudu sie nie spodziewam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 A64 nie obsługuje 4 kostek dwustronnych. (nawet venice, a jak te nowsze x2 to nie wiem, ale prawdopodobnie też nie) ale zawsze można popróbować: przejdźcie na 2T i 333MHZ może pójdzie.... pewnie że obsługuje 4 moduły dwustronne. Mało to było ludzi mających 4x512MB na samsungach TCCD? Sam też miałem 4x512MB na infineonach (dwustronne) i zero problemów. Kombinacja 2x512 (dwustronne infineony) + 2x256MB (jednostronne hyniksy) też działała poprawnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...