Maciejp Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Nie wiem wogole, czy cos takiego da sie zrealizowac, ale powiem najpierw o co mi chodzi. Mianowicie, mam w tej chwili Neo + (jakby to mialo jakies znaczenie) i jest podzielone na siec lokalna. Ale poniewaz troszke to za wolne jak dla mnie, mysle nad dociagnieciem dodatkowego zrodla netu:). Czy da sie cos takiego polaczyc zgrabnie na jednym routerku? Myslalem, ze poprostu doloze jeszcze jedna sieciowke, ale zastanawiam sie, jak zrobic, zeby mozna bylo "ciagnac" przez oba zrodla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 podlacz drugie zrodlo do routera, i ustaw tablice routingo dla niektorych przez neo +, a dla niektorych przez to drugie. i bedziesz mial static traffic balancing :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejp Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Nom ale niekoniecznie o to mi chodzilo.... Tak sie zastanawiam, bo nawet jak by sie dalo, to przeciez mialbym 2 adresy IP, oba rutowalne... Ciekawe, czy cos takiego da sie wogole zrobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Agregacja takich lacz jest nie mozliwa. Mozna conajwyzej kombinowac z rozdzielaniem np ze komputer 1-8 w twojej sieci via lacze 1 9-14 via lacze 2, ew w przypadku gdy mamy calosc za MASQ to na podstawie dest wybierac droge BTW: Jak masz neo+ i zawolne to moze zainwestuj w IDSL 1 mbit/s z tpsa? 2 razy szybciej i jeszcze 5 IP do wykorzystania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejp Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 A dalo by sie tak: dla okreslonych portow jedno polaczenie, a dla innych inne?? To mozna by iddzielic ftp i jakies Kazy czy inne wynalazki od np. HTTP, SMTP czy Quejka:):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 dalo by sie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...