Skocz do zawartości
_RAZOR_

X800xt Czy 7300gt

Rekomendowane odpowiedzi

Wymieniam karte graficzną i nie wiem co wybrac.

x800PRO/XT kosztuje 400zł

7300GT 320zł

Niby ten 7300GT podrasowany dorównuje 7600Gs 500/1400. Więc Czy jest sens dopłacać i kupować starszego x800. Szukałem testów ale te z x800 są robione na innych grach i platformach dlatego nie mam porównania.

Mój komp to P4 3Ghz HT. 2x512.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz 7300GT ponieważ jest nowszy technologicznie, ma szybsze pamieci i wysokie takty i dobre OC i ma PS3.0 które przez większą ilość gier już jest wymagane np nowy Splinter Cell działa pod kartami tylko z ps3.0.

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 05_03_1992

ja bym mimo wszystko wziął x800xt -> w moich rączkach były obie karty, 73gt się piknie kręci, ale w smarkach jak i grach wygrywa x800xt... a ją też można podkręcić, na obu kartach grałem w call of juarez, i różnica między sm2,0 a 3,0 nie jest aż tak wielka, brakuje co prawda hdr itp. ale wziąłbym x800xt :> nie jestem maniakiem ATI (patrz sig :)) jak nie x800xt to 6800gs używaną (kolo 350pln), która odpowiada mnie wiejcej 7600gs, a ma również niezłe oc :)

z dwóch podanych wyżej jestem za x800

jak chcesz dokladac 100zł to bierz 6800gs + dobre chłodziwo, wykręcisz naprawdę piknie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mysle ze jak masz kase to bierz:) ten lepszy 1,2ns pamieci to juz cos:)

Nie opłaca się dokładac tych 100zł do wersji z 256mb to nie ta klasa kart żeby to wykorzystać, to już jak masz te 100zł na zbyciu to dołóż do 7600GS 128mb 1.4ns i jak grasz jeszcze w 1024-768( w tej rozdziałece 128mb pamieci wystarczy spokojnie) to ten 7600GS to strzał w 10. :)

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi