Skocz do zawartości
przemo3642

Mam Już Dfi Rs482 Infinity (s939)

Rekomendowane odpowiedzi

DYLEMAT 1: Ponieważ mam bardzo ograniczone fundusze pozostaje tylko A3000+ lub 3200+.

Moja płyta ponoć osiąga HTT powyżej 300mhz bez problemu, dlatego myślę, że wyższy mnożnik w 3200+ nie będzie bardzo pomocny. Z drugiej strony różnica cenowa między nimi też bardzo niewielka.

DYLEMAT 2: Box czy nie box? Pomiędzy 3000+ OEM, a 3200+ box jest juz trochę różnicy (z 50zł). Z drugiej strony 3 lata gwary (chłodzenie i tak mam lepsze).

Poza tym jest jedna sprawa, nad którą zawsze się zastanawiałem. Wyobrażam sobie, że jak kupuje OEM to mogę trafić na procesor po selekcji (w negatywnym tego słowa znaczeniu), bo np serwisanci sobie szukają lepszych sztuk, żeby np komuś opchnąć. Z boxem chyba tak nie mogą, bo będzie widać? Czy to o czy mówię wogóle ma jakiś sens?

I jeszcze jedno: nie mam pojęcia, czy to istotne, ale mam 2x512mb Twinmos ddr400, które ładnie idą w dual, ale raczej za dużo z nich się nie da wycisnąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym wzial 3000+ box 3 lata gwarancji to zawsze cos lepiej nie ryzykowac jak sie ma ta kase:) a spokojnie go skrecisz na te 3200+ oto mozesz byc pewny:)

Hihi, o tym to ja wiem. Rzecz w tym że zależy mi na O/C na poziomie 2500mhz i powyżej. A pomiędzy boksem 3000+ a boxem 3200+ jest z 10zł różnicy, co mi się zwróci w przyszłości nawet w momencie sprzedazy na Allegro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja robie na 3000+ 2.54GHz :)

myśle że jakby najadł sie voltów to te 2.6 by zrobił ;) albo i więcej

decyzja zależy od ciebie, 2.2GHz masz raczej do zrobienia na każdym z tych 2 :lol: mimo wszystko brałbym 3200+ do twojej płyty ;) więcej możliwości, no i raczej box, gwara jest a cooler niech sie kurzy w szufladzie ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Okej, to kupuje 3200+ w pudle. Jutro zabieram sie za przegladanie tematu o a64 i podkręcaniu, teraz mam tylko takie offtopickowe szybkie pytanko: athlony maja odblokowane mnożniki w dól (np moge a3200+ nominalnie chodzącego na mnożniku x10 puscic na x9 tak jak 3000+)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi