adzio_tuning Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 zapewne każdy widział takie małe gnazdko 3 pinowe na swojej karcie do którego to jest podłączony zazwyczaj mały i hałaśliwy wiatrak ;] wpadłem na pomysł aby podłączyć w to miejsce zwykły wiatrak 92mm (albo nawet większy :lol: ) a ponieważ nie mam zwykłego wiatraka tylko wuceta więc jest możliwość. nie mam pojęcia czy karty nvidii też to mają ale przy ati można ustawiać prędkość wentyla w zależności od tego czy jeteśmy w 2d lub 3d, i to głównie o to chodzi ;) wiatrak byłby przymocowany do boku budy i wiałby na grafe po obu jej stronach i przy okazji na mosfety i NB :) czy jeśli założyłbym do wiatraka takie złącze (te małe do karty graficznej) to czy będzie chciał chodzić? może jakieś inne rozwiązanie mi zaproponujecie aby zmieniało obroty automatycznie ;) nie chce kupować żadnych paneli za 5 dych bo to się mija z celem, a żeby samemu wykonać to nie mam ani czasu, ani chęci, ani potrzebnyego sprzętu więc kiszka :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
florek41 Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 (edytowane) No, kto ma ten ma :P Myślę, że nie powinno być problemu z podłączeniem i działaniem, w końcu oryginalne buczki też chodzą na 12V:) P.S. chodzić to on może nie będzie, ale powinien przynajmniej dmuchać :D Edytowane 7 Listopada 2006 przez florek41 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Niech ktos mnie oswieci jaka jest roznica w obciazeniu zlacza na grafice 40-60mm wiatraczkem a 92-120 smiglowcem :| Bo mam wrazenie ze obciazenie cos upali na karcie :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adzio_tuning Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 (edytowane) heh ;] no w tym sensie mi chodziło :P jak dostane jakąś padake wiatrak to zobacze co i jak ;] chyba narazie spróbuje podłączyć zdechłego 60mm którego łożyska chyba wylecą za chwile :lol2: potem wrzuce fotki jak coś zmajstruje :D no Orgiusz.. możliwe że prawda... :/ chyba jednak lepiej nie kombinować i kupić zwykłego śledzia z potencjometrem do tyłu budy.. i wentylator jakiś lepsiejszy :D apropo, jaki 92 polecacie do 15 zł ;] ?? Edytowane 7 Listopada 2006 przez adzio_tuning Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
florek41 Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 kurcze, w sumie Orgiusz możesz mieć rację :|.... Co do 92mm to coś w tym stylu KLIK powinno być dobre, a przy okazji nie za głośnie (jak na 15zł ofc :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adzio_tuning Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 w sumie to sprawa z wentylem już właściwie załatwiona ;] będę miał elegancki 120mm na złączu 2pin ;] mojego procompa wybebesze :D ale dopiero jak pewien sklep w końcu ogarnie sie z zamówieniami <_< dzięki Orgiusz że mi karte uratowałeś przed spaleniem :) heh temat chyba do zamknięcia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...