Skocz do zawartości
Gość teat

Segate Vs Wd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam do was taką prośbe, mianowicie oddałem swoj stary dysk Segate Barracuda 7200.9 ata 133 na gwarancje bo sie popsuł, dziś odebrałem WD Caviar tez ata 133, mam jeszcze możliwośc odmowienia tego! Co na to powiecie? opyka sie zostawic tego WD? bo mi sie wydaje ze nie :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli lubisz cisze to tylko seagate, mialem wdc 40gb 7200 obr. i do konca zycia nie zapomne tego swistu talerzy... :lol2:

Poza tym wdc sa o wiele tansze od seagetow, ja bym sie nie zgodzil, na gwarancji albo oddaja taki sam sprzet, albo kase.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez tak mysle! mam jednego WD i mam go dosc!!!!!!!!!!!!!! zostaje mi tylko oddanie go spowrotem?

edit: ebuuuueyyyey tfu!! ale glosny moj segate po 5 mies byl cichszy ide go oddac!!

Edytowane przez teat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli lubisz cisze to tylko seagate, mialem wdc 40gb 7200 obr. i do konca zycia nie zapomne tego swistu talerzy... :lol2:

Poza tym wdc sa o wiele tansze od seagetow, ja bym sie nie zgodzil, na gwarancji albo oddaja taki sam sprzet, albo kase.

taaa, miałeś kiedy jakiegoś WD i był zły to wszystkie zawsze będą złe, no ciekawe myślenie, siec sobie w swoim małym świecie i nie wychylaj głowy

:arrow: teat

nowe Seagate 7200.10 są zdecydowanie głosniejsze od nowych WD, jak chcesz mieć coś cichego to albo Samsung (który ma problemy powtarzalnością) albo tez Samsung SSD :D

wiele tańsze tak, np:

WD Caviar SE 120 GB 8MB cache, ATA/100: 230zł

Seagate 120 GB Barracuda 7200.8 (8MB, ATA/100): 233zł

ale wielka różnica no no

Edytowane przez Zawadaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam wd-ka i lepszego dysku ze świecą szukać hehe cichy ma ponad 3 lata jak narazie bez żadnych problemów :-)

Ale u nas w firmie co drugi wd poszedł na serwis Samsungi są głośne ale mało awaryjne Segate jest cichy i również mało się psują osobiście teraz jak bym kupował dysk to segate :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taaa, miałeś kiedy jakiegoś WD i był zły to wszystkie zawsze będą złe, no ciekawe myślenie, siec sobie w swoim małym świecie i nie wychylaj głowy

:arrow: teat

nowe Seagate 7200.10 są zdecydowanie głosniejsze od nowych WD, jak chcesz mieć coś cichego to albo Samsung (który ma problemy powtarzalnością) albo tez Samsung SSD :D

wiele tańsze tak, np:

WD Caviar SE 120 GB 8MB cache, ATA/100: 230zł

Seagate 120 GB Barracuda 7200.8 (8MB, ATA/100): 233zł

ale wielka różnica no no

Tak sie sklada, ze przed ta 40stka mialem kilka innych wdc (wdc102aa i wczesniej stary 4gb) i wrazenia takie same. Znajomy ma wdc 80gb i tez jest glosny, wiec mam prawo tak mowic.

A 'siec sobie w swoim małym świecie i nie wychylaj głowy' to nie skomentuje, wiecej kultury na przyszlosc, dostales moderatora dzialu i juz woda sodowa uderzyla do glowy ? :-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi