TomekB Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 (edytowane) Kupiłem na Allegro płytę główną MSI 694D Master pod procesory PIII Niestety nie chcą z nią współpracować stare karty graficzne. Mam Radeona 9000 AGPx4 oraz Riva Vanta AGPx2. Obydwie nie dają żadnego sygnału na monitor mimo, że są sprawne. Po włożeniu mojego X800GTO wszystko działa jak należy. Jedyne co różni dwie stare karty od mojego X800 to dwa wcięcia na złączu AGP, podczas gdy X800 ma tylko jedno takie wcięcie. Patrzałem na Allegro i wszystkie starsze karty klasy GF4, GF3, R7000, R8000 mają dwa wcięcia. Nie wiem co o tym myśleć. Chyba moje stare karty graficzne powinny współpracować z tą płytą co ?? Edytowane 9 Listopada 2006 przez TomekB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Kiedy karta ma 2 wcięcia to teoretycznie powinna być bardziej kompatybilna niż z jednym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Wkurzyłem się. Wziałem ze sklepu nówke GF6200 ze złączem AGP z jednym wcięciem i praktycznie nie działa. W biosie się często wiesza. A kiedy ładuje się windows to wiesza się wszystko w momencie pokazania się pulpitu. I często też nie uaktywnia się w ogóle monitor podczas odpalania monitora Czyżby problemem był port AGP i jego niewydolność prądowa ?? X800GTO działa super, pewnie dlatego, że ma własnego mollexa :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Dziwna sprawa, Huck dobrze pisze. Jesli karta z jednym wcieciem chodzi ok, to z dwoma tym bardziej powinny. A niewydolnosc pradowa w przypadku rivy tnt to raczej marny trop ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Gwoli ścisłości, to Vanta i Radeon 9000 w ogóle nie dają żadnego sygnału. Zero reakcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...