Skocz do zawartości
Nick126

Problem Z Włączaniem Kompa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem z włączaniem kompa. (konfig I) Na początku wszystko chodziło normalnie. Zainstalowałem drukarke (były problemy, nie umiał jej wykryć przez oryginalne oprogramowanie,musiałem kombinować). Po zainstalowaniu zaczęły się problemy. Komputer się nie uruchamiał, pojawiał się czarny ekran przed ładowaniem systemu. Po restarcie był ekran z wyborem: tryb awaryjny, powrót do poprzedniej znanej konfiguracji, itp. Gdy dawałem powrót do ostatniej znanej konf. to komp się nie uruchamiał, pamiętam, że różnie było raz się tak dało włączyć raz nie. Ostatnio był spokój bo dałem przywracanie systemu i już tak często się nie wieszał na starcie. Ale drukarka znów została podłączona i zainst. i znów to samo, teraz zawsze włączam kompa przez "uruchom system normalnie".

Dlaczego tak jest? Komp nie kręcony, wszystko na standardowych ustawieniach.

Czy można coś zrobić oprócz formata? (i przywracania systemu :P)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro te akcje zaczeły się po instalacji drukarki to tutaj szukał bym rozwiązania (a konkretnie to w sterownikach). Może producent wypuścił już jakieś nowsze poprawione stery. A może wystarczy zmienić USB na inne (nie napisałeś jaki to model ale zakładam że na USB) i będzie ok. Albo inny sterownik do USB. Obawiam się jednak że bez formatu się nie obejdzie, instalowanie sterów na czystym systemie jest jednak pewniejsze.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Formata zamierzam zrobić jak znajde troche czasu. Mam drukarke HP 1280, kobel dokupiłem nowy USB.

A co jeżeli po formacie znów się będzie waliło? Da się to jakoś sprawdzić ? :lol: Poszukam nowe stery i zmienić na inne gniazdo, ale nie chce później znów formata robić ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej tak, włożyłem płytke i instalowałem, kiedy pisało podłączyłem drukarke i wtedy nie wykryło jej.Musiałem obejść krok i dalej instalować. Może to jest ten chaczyk, ale nie wiem jak inaczej miałbym zainstalować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi