Gość teat Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Witam. Mam do waś pytanie co mi mogło paść? No więc tak: wczoraj mialem zrobic jakies elo pro podkrecanie mojego CPU, Radka i przy okazji ramu :lol: i poźniej wszytsko na sprzedaż :D no to przyszykowałem sobie 220 kostek lodu :-P i pentagrama 70 CPU na Radka :D + radiatory na pamięci, no to do roboty :) i zaczołem krecić grafe najpier więc poleciałem 600/854mhz no to ja sru ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m 3D Marka 03 i lecimy ja zadowolony a tu nagle SRUTRURURUY!@!$@#$!@ w 3 pupy kolorów prawie kazdy pixel mial inny kolor :mur: no to ja reset i wlanczam kompa i sie zawiesil :mur: i od tamtej pory czyli od 1 nad ranem walcze z tym aby kompa wlączyc ale nic nie pomaga, wyjmowałem CPU/baterie robilem reset bios itd i NIC wlaczalem z grafa na PCI tez NIC!!! :mur: :mur: juz mnie szlak trafa. CPU sie grzeje, Mostek tez, grafa nie zabardzo :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Zasilacz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Spotkała cię zasłużona kara bo miałeś nieczyste intencje :lol2: na 100% grafa. Pożycz inna ale na 100% sprawną i potestuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Przeciez napisal, ze testowal z grafa na pci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Przeciez napisal, ze testowal z grafa na pci. Przeczytaj dokładnie mojego posta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Hmmm. . . zasilacz napewno nie co prawda MC 300GTF ale przeciez smigal z moim pentkiem 4.7ghz i r9600 pro 500/800 i wytrzymywał. . . a moze bios? ram? <_< ze grafa na 100% padla to nie wiem...wiatrak sie na niej kreci :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 (edytowane) Hmmm. . . zasilacz napewno nie co prawda MC 300GTF ale przeciez smigal z moim pentkiem 4.7ghz i r9600 pro 500/800 i wytrzymywał. . . a moze bios? ram? <_< ze grafa na 100% padla to nie wiem...wiatrak sie na niej kreci :Dmiales szczescie ze z p4 chodzil.. teraz Ci go zabraklo... pozycz od kogos zasilacz... miliony razu bylo pisane zeby nie krecic kompa na zasilaczu z pupy edit: to ze kreca sie wentylatory i swieca diody na obudowie... odpala dysk.. to nie znaczy ze zasilacz jest sprawny Edytowane 11 Listopada 2006 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Chcesz mi wmowić ze ten zasilacz jest porównywalny z Codegenem? :-P p.s nie mam obudowy :-P :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 A moze chce przekazac ze takie obciazenie bylo ponad mozliwosci zasilacza i delikatnie odmowil posluszenstwa? Codeguano spaliloby caly zestaw. :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 A może zwarcie? Kostki lodu w wc mogły spowodować gdzieś kondesacje wody, potem mogło być gdzieś "kap" a jak wiadomo elektronika wody na swej powierzchni nie lubi :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 (edytowane) Hm...p.s jeszcze kostki nie były wlazone wtedy... wlasnie sie dowiedzialem ze koleś miał to samo jak mu sie proc uwalil... :mur: eh...szkoda takiej "perełki" niestety bez gwary jest:( EDIT:Intel Pentium 4 506 s775 prawdopodobnie R.I.P[*][*] bo grafa na pci jest na 100% sprawna, Niech bóg ma go w opiece :cry: :cry: :cry: mam żałobe chyba :cry: :cry: Sory ze pisze post pod postem! Ale przypomniało mi się ze jak sie wysypał wtedy artami to pozniej weszlem do biosa i proca podkrecilem do 4.4~1.4v na BOX :mur: i sie uruchomił komp i były arty na poczatku i nastąpiła ta wieczna czerń na monitorze z napisem no signal. CPU? :mur: EDIT2: Uznaje go jako 2.66@5ghz~1.7v. Niestety nie mam screna z CPU-Z, widziały to tylko me oczy i mego kumpla...screen MIAł BYC dziś :mur: Edytowane 11 Listopada 2006 przez teat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Mojemu koledze padła w zasilaczu linia 5V i było podobnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Aha :-P mam nadzieje ze to cos innego!! :D eh...dzis jeszcze wypróbuje 101 metod :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...