Nadrill Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Witam. Mam dylemat, gdyż w grudniu kończy mi się umowa z Neostradą(czyli już niedługo). Jestem z niej średnio zadowolony, gdyż często gram w gry MMORPG, a po południu są straszne opóźnienia i lagi. Mam propozycję od TP, 1 mbit za 76 zł na 12 miesięcy. Dostałem również ofertę od Dialogu, Dialnet 1mbit po 90 zł. Nie wiem, co wybrać. Zależy mi na stabilnym i szybkim internecie(czas przebycia pakietów, żebym mógł spokojnie grać w gry MMO bez spowolnień i opóźnień). Co lepsze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
genz Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 ja bym bral z dialogu bo w neo sa transferowe limity :( choc z reka na sercu powiem ze nie wiem jak to jest w dialogu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sithh Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Porównując łącze mojej dziewczyny i moje to pingi lepiej wyglądają w tepsie. A ostatnio dilaog troche pałkę przegibał, no ale juz jest lepiej - chociaz i tak gorzej niz na moim łączu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 ja mam dialneta i musze powiedziec ze ostatnio dialog znacznie pogorszyl jakosc swoich uslug (kiedys wypas bylo), teraz liczne awarie (a pazdzierniku az 2razy bylem bez forum :)) neo nie mialem ale ma kuzyn i mu dziala ;] pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nadrill Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Hm. Mieszkam w Zielonej Dziurze i moje umiejscowienie nie pozwala na inne łącze... nie mam kablówki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WormBoy Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 (edytowane) Też mam Dialnet, od ponad 3 lat. Awarie bardzo rzadkie,pingi tylko ciut gorsze niż w tp , ale w mmorpg różnica w pingu rzędu 10-15ms chyba nie jest straszna? IMHO warta jest rozważenia opcja 512kb/s za 77zł jak ktoś chce taniej lub 2Mb/s za 99 zł bo 1Mb/s jest tylko 11 zł tańsze(88zł).Wszystko oczywiście przy umowie na 15 miechów,pierwsze 3 miesiące za 1,22zł. Oferta TP jest tylko pozornie tańsza bo chyba dojdzie abonament za telefon(ale w tym się nie orientuję) , a w Dialogu abonament przez cały czas trwania umowy jest po 1,22zł. Czyli 2Mb/s razem z tel. wychodzi 100zł brutto Edytowane 17 Listopada 2006 przez WormBoy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nadrill Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Proszę o precyzyjną odpowiedź. Dziś muszę się zdecydować i dalej nie wiem, co wybrać. Boję się, że te 1mbit u Neo w godzinach szczytu niewiele zmieni i dalej będą opóźnienia pakietów. To czy to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WormBoy Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Proszę o precyzyjną odpowiedź. Dziś muszę się zdecydować i dalej nie wiem, co wybrać. Boję się, że te 1mbit u Neo w godzinach szczytu niewiele zmieni i dalej będą opóźnienia pakietów. To czy to? U mnie Dialnet chodzi bez opóźnień,gram w Counter Strike więc zwracam na to uwagę. Wybrać musisz sam i nikt ci nie odpowie bierz to lub to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neho Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Ja mam Dialnet od 2 lat, no i muszę powiedzieć, że pingi faktycznie nie są najlepsze. Ale tylko raz miałem awarię w ciągu 2 lat. 2 tygodnie po uruchomieniu usługi net mi chodził jak 500-600kbit. Ale przyjechał monter i poprawił te usterkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...