Skocz do zawartości
Nadrill

Dialnet Czy Neo?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam dylemat, gdyż w grudniu kończy mi się umowa z Neostradą(czyli już niedługo). Jestem z niej średnio zadowolony, gdyż często gram w gry MMORPG, a po południu są straszne opóźnienia i lagi. Mam propozycję od TP, 1 mbit za 76 zł na 12 miesięcy.

Dostałem również ofertę od Dialogu, Dialnet 1mbit po 90 zł. Nie wiem, co wybrać. Zależy mi na stabilnym i szybkim internecie(czas przebycia pakietów, żebym mógł spokojnie grać w gry MMO bez spowolnień i opóźnień). Co lepsze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 05_03_1992

ja mam dialneta i musze powiedziec ze ostatnio dialog znacznie pogorszyl jakosc swoich uslug (kiedys wypas bylo), teraz liczne awarie (a pazdzierniku az 2razy bylem bez forum :))

neo nie mialem ale ma kuzyn i mu dziala ;]

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam Dialnet, od ponad 3 lat.

Awarie bardzo rzadkie,pingi tylko ciut gorsze niż w tp , ale w mmorpg różnica w pingu rzędu 10-15ms chyba nie jest straszna?

IMHO warta jest rozważenia opcja 512kb/s za 77zł jak ktoś chce taniej lub 2Mb/s za 99 zł bo 1Mb/s jest tylko 11 zł tańsze(88zł).Wszystko oczywiście przy umowie na 15 miechów,pierwsze 3 miesiące za 1,22zł.

Oferta TP jest tylko pozornie tańsza bo chyba dojdzie abonament za telefon(ale w tym się nie orientuję) , a w Dialogu abonament przez cały czas trwania umowy jest po 1,22zł.

Czyli 2Mb/s razem z tel. wychodzi 100zł brutto

Edytowane przez WormBoy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę o precyzyjną odpowiedź. Dziś muszę się zdecydować i dalej nie wiem, co wybrać. Boję się, że te 1mbit u Neo w godzinach szczytu niewiele zmieni i dalej będą opóźnienia pakietów.

To czy to?

U mnie Dialnet chodzi bez opóźnień,gram w Counter Strike więc zwracam na to uwagę.

Wybrać musisz sam i nikt ci nie odpowie bierz to lub to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Dialnet od 2 lat, no i muszę powiedzieć, że pingi faktycznie nie są najlepsze. Ale tylko raz miałem awarię w ciągu 2 lat. 2 tygodnie po uruchomieniu usługi net mi chodził jak 500-600kbit. Ale przyjechał monter i poprawił te usterkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi