SZiBi Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Mam slynny dysk IBM DLTA 307030 [czy jak tam to sie pisze ;] ] slyszalem ze one sie bardzo czesto sypia.Tylko nie wiem czy chodzi o to ze bad sectory lapia czy w pewnym momecie wogole nie "wstaja", bios ich nie widzi? Bo moj ostatnio chwilami troche szmera tak jakby obcieral cos [niezwykle zadko ale jednak] i boje sie ze to zacznie sie dziac coraz czesciej nie sprawdzalem narazie czy sa jakies bad sectory porobily, bo dysk jest na serwie [ostatnio jak sprawdzalem jeszcze nic nie bylo ] Dysk ma 1,5 roku (ma jeszcze gwarancje) i jest made by hungary :( Czy to moze byc jakos zwiazane z cala seriia wadliwych dyskow? I czy moge go zareklamowac i czy jest szansa ze z pozytywnym skutkiem? Jesli nie to czy nie da sie wylaczyc jakiegos wiekszego fragmentu dysku? aby nie bylo z nim problemu? Z gory wielkie dzieki, pa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 ja mysle ze nie mozesz go zareklamowac ! co powiesz w sklepie !? dysk mi jeszcze dziala ale inne z tej seri sie psuja !! dajcie mi nowy :D ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 nie ma szans na reklamacje!!! Jezeli dysk jest sprawny to w niektorych serwisach bedziesz musial jeszcze wybulic (w Proline za sprawdzenie dobrego sprzetu kaza sobie placic 30 zl) PS Jak widac nie wszystkie dyski z tej serii sa awaryjne. Ja mialem takiego samego z tym, ze nie wegierski i padl po 8 miechach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Te stuki mogą ale nie muszą spowodować padnięcia dysku. Mój stuka już pół roku i chodzi mimo to bez zarzutu. Kumpla stukał i wystukał się po miesiącu. A co do reklamacji to szans nie ma większych. Pamiętaj, że wegług nowych przepisów sprzedawca może nie uznać reklamacji jeżeli wada produktu NIE WPŁYWA W SPOSÓB ISTOTNY NA JEGO FUNKCJONOWANIE. Póki dysk dobrze działa to chyba niewiele wskórasz. Ale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wodrzu Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 ja mam ten dysk i wydaje dziwne odglosy ale tylko w polaczenie z baraccuda kumpla moj chodzi ponad 2 lata dobrze wcale go nie szanuje, pare razy wypadl mi z kieszeni i dziala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Mi taki sam padl po 1 roku, i wymienili na 40GB :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Mi taki sam padl po 1 roku, i wymienili na 40GB :) No to masz szczescie! Mi tez wymienili, ale na 5400 obr :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZiBi Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Zle mnie zrozumieliscie, albo zle sfomulowalem swoje mysli. ;] Ten dysk tak chodzi od momentu kiedy cos w nim pyknelo. Takie krotki puk i teraz sie zaczyna cos rabac. Jest to napewno uszkodzenie fizyczne skoro slychac obcieranie i beda mi sie robily nowe bad sectory raczej na 100% a dysk wkoncu padnie. I czy reklamacja jest uznawana jesli dysk w taki sposob zakonczyl swoj zywot? No bo wsumie moga twierdzic ze spowodowane to jest no nie wiem: tym ze zucalem w sciane albo ze mi spadl z wysokosci i cos tam sie zrabalo i ze to nie jest ich wina. Mam nadzieje ze przedstawilem sprawe jasniej ;] No wiec jak uwazacie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 jak chodzi podejrzanie i wydaje dziwne dzwieki, to mozesz probowac, ale skoro dziala to masz nikle szanse Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 ja mam dysk jak w podpisie i tez rza cos w nim pukło i teraz jak np. robie formata lub instalujwe winde to w pewnym momecie zawsze tym samym staje proces i zaczyna zgrzytac taj jak by ktos go cią piłka do metalu ..a potem leci dalej i jest juz spoko i co ja tam go nie reklamuje bo nie mam sensu jak dział ...a pamietam ze dałem za nigo 1k0 zł prawie 2 lata temu szkoda by było jak by padł ..:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZiBi Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 .a pamietam ze dałem za nigo 1k0 zł prawie 2 lata temu szkodszpak setke??? gdzie jak kiedy?? powiedz, tez tak chcem ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 no 1000zł to był wyczyn ale wtedy najlepszy dysk na rynku to był i jak sie zjebie teraz to go chyba nie iwem ...no a kumpel miał ju 2 takie i oby dwa mu padły Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake16 Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 Eh tu raczej masz znikome szanse reklamacji , ale sprobowac nie zaszkodzi :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 jak ci puka np.jak siedzisz na niecie lub niec nie robisz to znaczy ze pewnie to ten sam przypadek co u mnie ja mialem caviara 6.4 i od pewnego czasu zaczął stukać jak nic nie robiłem.........odpalam scandiska i okazuje sie ze mam bad sectory:(((( ho Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...