Misiu15go Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Pomijajac fakt czy blok słusznie został rozkrecony czy nie nalezy sie jego wymiana i gdyby do mnie doszła taka wiadomosc ze top w moim bloku uległ uszkodzeniu nie zwracał bym zbytniej uwagi na to czy był rozkrecany lub nie oraz czy reklamuje go u mnie pierwszy własciciel bloku czy ktoryś z kolej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 w tym momencie pisze do jego producenta czy mogę dokonać operacji czyszczenia ;) w zasilaczu wiatrak zatrze się syfem to też go rozkręcasz ?? i tracisz gwarancję czy wysyłasz na gwarancję teraz to wszystko zależy od kyńka i jego ludzkiego podejścia do sprawy ;) pitolenie na antenie LOL zanim by ci sie tak wiatrak zabrudził zasilacz by już nie miał gwary Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 (edytowane) @ cavvar przecież Xtreme właśnie napisał, że 05_03_1992 uczciwie się do tego przyznał... mógł napisać że pękło i nie wie czemu... poza tym już widzę jak np. wysyłam Storma do Cooling.pl a oni go do USA, żeby wyczyścili w serwise... ROTFLMAO może skończmy temat rozkręcania, bo chyba nie przez to top się wykrzywił a spód stał krzywy, gwinty się poprzesuwały a pleksa pękła ;) Edytowane 19 Listopada 2006 przez Jarogniew Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Wtedy wyszedłby kolejny egzemplarz z "topem od pietacha" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg sd Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 poza tym już widzę jak np. wysyłam Storma do Cooling.pl a oni go do USA, żeby wyczyścili w serwise... ROTFLMAO Weźcie pod uwagę że przy zakupie Storma dostajesz jakieś warunki gwarancji, czy to wynikające z przepisów czy też z regulaminu producenta/sprzedawcy. A tutaj nie ma takich, więc wydaje mi się że obowiązuje zasada "co nie jest zabronione jest dozwolone". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Kupując bloki " HOME MADE " niestety kupujemy je na własne ryzyko, moim zdaniem będzie to dobra wola kyńka jak Ci wymieni blok :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Według mnie obowiązek, bo albo w ogóle nie uznaje gwarancji, czyli nic nie wymienia nie naprawia, albo wszystkim na takich samych warunkach :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 (edytowane) chcecie miec zabezpieczenie na wypadek wycieku/spalenia kompa to kupujcie bloki legalnie w sklepach a nie tanszy homemade i po problemie albo pogodzcie sie z tym ze nikt wam nie wymieni spalonych czesci przy korzystaniu z homemadeowych blokow. a to ze Kyniek w ogole nawet nie chce wymienic samego bloku to juz jego sprawa (widocznie olewa klientow, sprzeda blok i dalej nie chce o nim slyszec chyba ze kupuje jakis znajomy) i do sadu nie masz go nawet co pozywac bo i tak nie wygrasz imo ps. widze ze Kyniek w ogole nie interesuje sie ta sprawa, byl niedawno na forum a w tym topicu sie nie odzywa. najlepiej, przeczekac az sprawa ucichnie :? Edytowane 19 Listopada 2006 przez CarsonPoland Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 i do sadu nie masz go nawet co pozywac bo i tak nie wygrasz imonawet nie masz podstaw żeby go podać do sądu, powiedzą że to jest mała szkodliwość czynu, i więcej będą kosztować rozprawy niż ten blok i np w najgorszym wypadku spalona mobo lub GPU :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Do sądu nie poda, bo nie ma o co, może jedynie sprzedawce na allegro (a on ewentualnie Kyńka). Ale może zrobić trochę smrodu... i trochę kłopotów (US) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tAgAn Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 W sumei to z tego c oja zrozumielem to kolega 05_03_1992 nic nie zgrzeszyl chcial zobaczyc czy faktycznie jest to wina fabryczna a ze okazalo sie ze jest chce odeslac na gwarancje proste .. pozatym KYNEK nigdzie nie mowil ze jak sie rozbierze bloczek traci sie gwarancje :wink: :rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Jak byś kupowaqł odemnie to byś miał pełny support - kupowałeś nie odemnie - supportu udziela sprzedawca klientowi. A ty jesteś klientem innej osoby. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 (edytowane) Jak byś kupowaqł odemnie to byś miał pełny support - kupowałeś nie odemnie - supportu udziela sprzedawca klientowi. A ty jesteś klientem innej osoby.Ale cały czas mnie nurtuje pytanie, czy gwarancja jest na produkt czy na nazwisko?? bo wydaje mi się że przeważnie jest na produkt... Edytowane 19 Listopada 2006 przez wegorz91 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tAgAn Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Jak byś kupowaqł odemnie to byś miał pełny support - kupowałeś nie odemnie - supportu udziela sprzedawca klientowi. A ty jesteś klientem innej osoby. oooo pan kyniek raczyl sie odezwac :rolleyes: :rolleyes: :wink: :wink: to on ma wyslac do czlowieka ktory mu to sprzedal a czlowiek ktoremu rt sprzedales do ciebie tak .. i wtedy oddasz blok ?? albo kaske za blok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Do sądu nie poda, bo nie ma o co, może jedynie sprzedawce na allegro (a on ewentualnie Kyńka). Ale może zrobić trochę smrodu... i trochę kłopotów (US) jezeli cos na oko 30k pln kary uwazasz za troche... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tAgAn Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 w sumei na miejscu KYNKA oddal bym mu te pieniadze za ten blak z honorem i mial go z glowy .. nie mowie bo nic mi kynek nei zrobil ale powinien oddac jak bylo to uszkodzenie fabryczne :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 w sumei na miejscu KYNKA oddal bym mu te pieniadze za ten blak z honorem i mial go z glowy .. nie mowie bo nic mi kynek nei zrobil ale powinien oddac jak bylo to uszkodzenie fabryczne :wink:taa jesne, jesli kupisz np. blok wodny firmy danger den na ebay i ci sie zepsuje, to jesli zadzownisz do tej firmy to myslisz ze oni oddadzac ci pieniądze bez faORT: ORT: ORT: ktury?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tAgAn Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 danger oznacza niebezpieczenstwo dlatego bym go nei kupil ! :wink: :wink: :rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 taa jesne, jesli kupisz np. blok wodny firmy danger den na ebay i ci sie zepsuje, to jesli zadzownisz do tej firmy to myslisz ze oni oddadzac ci pieniądze bez faORT: ORT: ORT: ktury?? DD daje gwarancje, jesli gwarancja obowiazuje masz prawo sie domagac zadoscuczynienia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 taa jesne, jesli kupisz np. blok wodny firmy danger den na ebay i ci sie zepsuje, to jesli zadzownisz do tej firmy to myslisz ze oni oddadzac ci pieniądze bez faORT: ORT: ORT: ktury??Ale jak będzie faktura to wymienią, a Kyniek tak i tak nie daje paragonu/faktury więc nie ma co szukać dziury w cały... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Ale cały czas mnie nurtuje pytanie, czy gwarancja jest na produkt czy na nazwisko?? bo wydaje mi się że przeważnie jest na produkt... Rękojma jeśli już - w relacji klient sprzedawca. Gwarancji udziela firma, ja nie mam firmy bo nie prowadzę działalności gospodarczej charakteryzującej się tym że jest : zoorganizowana, systematyczna, regularna, nastawiona na zysk (ta ostatnia cecha jest) To tak jak by sąsiada obwiniać i rządać gwarancji że naprawiając kran popsuł umywalkę - jako osoba pomagająca okazyjnie nie prowadzi działalności gospodarczej i nie ma podstaw do jej założenia. Tak sobie myślę że zacznę blombować bloki jak DD :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tAgAn Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Rękojma jeśli już - w relacji klient sprzedawca. Gwarancji udziela firma, ja nie mam firmy bo nie prowadzę działalności gospodarczej charakteryzującej się tym że jest : zoorganizowana, systematyczna, regularna, nastawiona na zysk (ta ostatnia cecha jest) To tak jak by sąsiada obwiniać i rządać gwarancji że naprawiając kran popsuł umywalkę - jako osoba pomagająca okazyjnie nie prowadzi działalności gospodarczej i nie ma podstaw do jej założenia. Tak sobie myślę że zacznę blombować bloki jak DD :/ powiedz tak szczeze nie zbiedniejesz jak muto banke dasz ... a on bedzie happy .. a ty bedziesz mial dalej zaufanie ze strony swojich klientow bo kazdy wie ze robisz dobrew bloki .. ale kazdy tez wie ze masz w d...e ludzi ktorzy maja uszkodzony blok ... ktory sam skladales Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 DD daje gwarancje, jesli gwarancja obowiazuje masz prawo sie domagac zadoscuczynienia To zależy co jest napisane w gwarancji - oprócz tego obowiązuje rękojma która często daje znacznie większe prawa niż gwarancja ;) gwarancja z definicji nie może zawężać praw które daje rękojma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexor6 Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Jak byś kupowaqł odemnie to byś miał pełny support - kupowałeś nie odemnie - supportu udziela sprzedawca klientowi. A ty jesteś klientem innej osoby. Czytam i podziwiam Kyńka, że pozwala sobie na taką antyreklamę. Jeżeli doszło do powstania tego topiku to powinien zareagować po paru postach a nie czekać aż urośnie do takich rozmiarów. Każda kolejna wypowiedź odstrasza następnych potencjalnych klientów, a zacytowana wypowiedź jest gwoździem do trumny. Szkoda tylko, że cała ta sytuacja częściowo ma wpływ na sprzedaż pozostałych producentów Home- Made. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 To zależy co jest napisane w gwarancji - oprócz tego obowiązuje rękojma która często daje znacznie większe prawa niż gwarancja ;) gwarancja z definicji nie może zawężać praw które daje rękojma. Kyniek, nie wazne jak to nazwiesz kazda firma daje to na _produkt_, Ty nie dajesz tego na produkt tylko dajesz to czlowiekowi ktory od Ciebie kupuje... tu jest problem, jak go rozwiazesz... bedzie ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Tak sobie myślę że zacznę blombować bloki jak DD :/ale po co jak i tak bedziesz szukał 1000 powodów dla których reklamacja nie bedzie uznana :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tAgAn Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 ale po co jak i tak bedziesz szukał 1000 powodów dla których reklamacja nie bedzie uznana :mur: hehe ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Kyniek, nie wazne jak to nazwiesz kazda firma daje to na _produkt_, Ty nie dajesz tego na produkt tylko dajesz to czlowiekowi ktory od Ciebie kupuje... tu jest problem, jak go rozwiazesz... bedzie ok firma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tAgAn Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Jak byś kupowaqł odemnie to byś miał pełny support - kupowałeś nie odemnie - supportu udziela sprzedawca klientowi. A ty jesteś klientem innej osoby. ale to sa twoje produkty nie rozumiesz ?? : :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 firma nie tylko, da sie to rozwiazac na wiele sposobow... np sprzedajac TYLKO na allegro masz udokumentowanie sprzedazy, wystawiaj kwity sprzedazy ktore beda jednoczesnie karta gwarancyjna... z okreslonymi krotko i zwiezle zasadami sprzedazy, kupna odsprzedazy i gwarancji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...