CKM18 Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 jak wyżej sprzedaję mojego amd semprona z podpisu, bo w tym tygodniu przesiadam się na socket 775 niewiem czy dobrze zrobiłem ale kupiłem od kumpla taki sprzęt za 700zł : intel pentium4 3.0ghz HT ( czy ten procek jest bardzo wydajny bo na intelach się nie znam ???) gigabyte GA-8I915 duo pro 2x512mb ddr 2 533mhz ( niestety no name , ale pójdą niedług na allegro co kupić w zamian oczywiście 2 x 512i tylko do 533mhz bo wyżej i tak płyta nie obsługuje :mur: czy jest coś sensowniejszego np w proline widziałem twinmosy 2 x 512 za 370zł chciałbym podkręcić tego kompa ale niewiem czy płyta się nadaje do podkręcania ???) GALAXY GeForce 6600 GT 128 DDR3 ULTIMATE 1,6 ns - czy to dobra karta (np do nfs carbon) i czy dobrze się podkręca na lepszych sterownikach ( bo planuje ją zostawić) nagrywarka dvd ( niewiem jakiej firmy ale i tak pójdzie na allegro) bo chciałbym kupić nową nagrywarkę do 120zł i myśle że najlepszym wyborem w tej cenie będzie chyba LG DVD Recorder GSA-H22N ??? pozatym jest jeszcze fajna obudowa i box lynx i zasilacz modecom feel 300w ( który chodzi ale dla bezpieczeństwa trzeba będzie oczywiście wymienić myślałem nad chieftec gps 400 - 450w) oprócz tych rzeczy które chciałbym wymienić potrzebuje też kupić do niego dysk twardy bo niestety teraz jest bez, dysk będe brał w proline jestem już praktycznie zdecydowany na : http://www.proline.pl/shop.php?prodid=SEAGATE+ST3160811AS tylko że to dysk sata 2 i ma transfery do 300mb/s a płyta ma transfer do 150mb/s stąd pytanie czy ten dysk będzie działał dobrze z całym sprzętem czy lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> inny ??? pozatym czy jak wymienie te komponenty co napisałem powyżej i dokupie odpowiednie wiatraki do obudowy i niebieskiego zalmana na płytę i jakiegoś pentagrama z miedzi na procesor to tego kompa będzie można pokrecić bo większośc forumowiczów kręci ostro semprony i athlony dlatego pytam o podkręcanie z góry dzięki za odpowiedźi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Żeby było prościej. Ile masz kasy i do czego używasz kompa?? Jeżeli już coś masz to powiedz dokładnie co. Co do dysku na sataII jest kompatybilny w dół, tak samo jak ramy. Zamiast 6600gt wolał bym 7600gs. Nagrywarka to nec, lg, piooner. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Sprzedał bym to i kupił coś na s754/939/AM2. Za Pentium 4 za bardzo nie przepadam, od Intela dobre są tylko procki C2D. (przynajmniej w mojej opinii) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CKM18 Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Grzechu_1990 - w najpóźniej w środe będe miał już to : intel pentium4 3.0ghz HT gigabyte GA-8I915 duo pro 2x512mb ddr 2 533mhz GALAXY GeForce 6600 GT 128 DDR3 ULTIMATE 1,6 ns nagrywarka dvd obudowa i box lynx i zasilacz modecom feel 300w - na dzień dzisiejszy mam do wydania max 220zł na dysk twardy najlepiej 160gb będe go kupywał w proline więc prosiłbym o radę, a pozatym to chciałbym wiedzieć czy dobrze zrobiłem biorąc tego kompa za 700zł bez dysku twardego kompa używam do netu , muzyki, filmów , programów, i gier (ale nie tych najnowszych które wymagają niewiadomo jakiego sprzętu) - czyli ogólnie używam kompa do wszystkiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Jesli ten P4 jest na 775 to dobrze zrobil..inna plyta glowna w styczniu , poczeka i podziala na P4 a potem ma C2D... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basik Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 szczerze mowiac za te 7 stowek wolal bym zlozyc cos na AMD np jakiegos athlona 3000 i wykrecic, do gier bylo by to na pewno lepsze. Ta pentiawka nie grzeszy wydajnoscia chyba ze go wykrecisz troche. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Jak będziesz brał dysk to weź seagate 7200.9 lub 7200.10, zależy jaka pojemność ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Polecam Seagate 250GB z prostopadłym zapisem (serial 10). Mam i średnio jest ok 66MB/s (najlepiej ok 81MB/s). Chyba warto dołożyć to 100zł i mieć 250, a nie 160GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 (edytowane) Ten pentak to pewnie 530J seria EO ??? jesli tak to spoko interes zrobiłeś bo to niezły potworek sam niedawno go miałem, sprawdzał się we wszystkim i w windzie i w grach nie narzekałem, no i kręcił się wyśmienicie :) . Edytowane 20 Listopada 2006 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CKM18 Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Firekage - tak procesor jest na socket 775 basik - na pewno będe z nim walczył ale to raczej w przyszłym roku (na początku roku) bo teraz brak funduszy i mam tylko na dysk Grzechu_1990 - mam 220zł na dysk i to jest max nie odpowiedziałeś mi czy ten segate co podałem do niego link będzie dobry ??? HucK - aż taki wielki dysk mi nie potrzebny , zresztą spłukałem się teraz bo musze zapłacić za tego kompa i dokupić dysk na który mam tylko 220zł maruh - co do serii i oznaczenia to niestety niewiem ale na pewno jest to socket 775 więc raczej się opłacało tylko niewiem jak będzie się kręcił na tej płytce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 (edytowane) Zassaj programik cpu-z to sie dowiesz ale na 99,9% jest to 530J EO, ta seria kreci się bardzo dobże ale na tej płycie to sobie nie pokrecisz za duzo a nawet wcale bo nie ma blokady pci-e/pci i tylko mozesz uwalic dysk, ale te 3300Mhz to jest juz max na tej płycie co mozesz OC bo jak wiecej to mówie uwalisz dysk albo cos jeszcze. Edytowane 20 Listopada 2006 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CKM18 Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 maruh - jak tylko w środę dostane kompa to od razu ściągne cpu-z i sprawdze a co do płyty w takim razie nie będe umieszczał na niej radiatorów skoro i tak na niej nie poszaleje w dalszym ciągu czekam na opinie o tym dysku do mojej maszyny bo w środę rano jade do proline po dysk tylko niewiem czy po ten : http://www.proline.pl/shop.php?prodid=SEAGATE+ST3160811AS czy polecicie mi coś innego w cenie do 220zł z proline Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 http://proline.pl/shop.php?prodid=SEAGATE+ST3160812AS dorzuć do tego. Mam i sobie chwale, cichy i szybki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 A ja trochę z innej beczki. Jako posiadacz Cwela D 315 chcę od dłuższego czasu przesiąść się na nieco szybszy sprzęt i tu jest dylemat ( C2D wchodzi w rachubę po zmianie pracy i nowej umowy więc nie piszta mi o tym na razie :D ) Mam płytę MSI Neo2 - V i848 BreedsHill z blokadą PCI/AGP na s478.... chcę w to wsadzić jakąś pentiawkę do 300 pln. Pytanie : brać takiego z cache L2 512 Kb za to z HT czy może 1MB bez HT ? jaka może być różnica w wydajności między tymi prockami ?? Dodam że ten z 512 Kb to mobil i posiada Speed Step (nie wiem czy to się uda wykorzystać) oraz HT ... czy to bedzie wydajniejsze niż 1MBL2?? Dzięki za szybką odpowiedź. Na c2d przyjdzie czas na wiosnę zapewne więc na razie żadnych przyszłościówek nie podawajcie. Interesuje mnie tylko zmiana procka na s478. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Pozbyć się i kupić coś na s754. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 ale porada ... do tego zrozumienie tekstu niezłe :P ... nie chce sie pozbywac na rzecz zielonych bo ... o gustach się nie dyskutuje :P nie lubię AMD mam do tego prawo ... chce na s478 i chcę się dowiedzieć który z wymienionych procków będzie lepszy ... ten z większym L2 czy ten z HT ? :D wystarczy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Ok jak nie chcesz się pozbywać, to tego z 1MB cache bez HT. Większy zysk będzie z tego cache. O ile ci te procki ruszą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Ruszyć ruszą ... tylko się zastanawiałem czy istnieje wyższość proca z HT i mniejszą kaszą nad procem bez HT i większą kaszą ... jak nie ma to chyba jednak 1MB zagości ... :D procek na szynie 533 z 1 MB L2... ot ciekawostka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...