Dzidaziom Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Dobry wam. Potrzebuję stosunkowo wydajnego bloku na moją zacną kartę graficzną, który ograniczy temperaturę rdzenia GPU w znacznym stopniu. Zależy mi na konstrukcji nowej, oraz najlepiej miedzianej, oraz by jego kontrukcja nie zasłoniła mi pamięci, choć jeśli owy warunek będzie trudny do zrealizowania - ustąpię. Na polskich stronach wybór jest ograniczony, lecz w oko wpadł mi produkt zagraniczny, który mam możliwość zorganizować. Oto on -> http://www.watercooling.de/catalog/product...7bd44de397de792 A może policie coś innego z polskich lub Niemieckich stron? Cena rozsądna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teges Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 przydałoby się połączenie uniwersalnosci Abadona z wykonaniem Misia15go ( mosiądz, wydajność ) przydałoby się połączenie uniwersalności Abadona z wykonaniem nowego bloczka na NB Misia15go ( top z mosiądzu, wydajność ). pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 przydałoby się połączenie uniwersalnosci Abadona z wykonaniem Misia15go ( mosiądz, wydajność ) przydałoby się połączenie uniwersalności Abadona z wykonaniem nowego bloczka na NB Misia15go ( top z mosiądzu, wydajność ). pozdrawiam TYlko na jakiej podstawie twierdzisz ze Abadon jest mniej wydajny niz blok Misia? Wydajnoc tych blokow co najwyzej moze byc zblizona, nie sadze aby nowy Cube byl wydajniejszy (bo ma kilka welkich pinow). Za to top z mosiadzu jest rzeczywiscie fajny. Tylko samo wykonanie jesli chodzi o jakosc calosci to jednak bloki z x4pro sa zdecydowanie lepiej wykonane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidaziom Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Rzucajcie konkrety ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Rzucajcie konkrety ;) :arrow: http://allegro.pl/search.php?string=abadon...1&country=1 Miedziany (to chyba oczywiste) blok, wykonany na CNC, wydajny, zdecydowanie najlepiej odkrywajacy pamieci (mozliwosc wstawienia duzych radiatorow), uniwersalny i do kupienia na allegro w bdb stanie za ~50zl. Czego chcec wiecej? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teges Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 ale ja nie napisalem nic o tym, że bloczek misia jest wydajniejszy. bo pisalem o bloczku na NB, a o abadonie na GPU. myslalem po prostu o tym, żeby połączyć uniwersalnosc Abadona GPU Pro ( mozliwosc zastosowania duzych radiatorow ) z zastosowaniem topu z mosiadzu i wieksza wydajnoscia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Dobry wam. Potrzebuję stosunkowo wydajnego bloku na moją zacną kartę graficzną, który ograniczy temperaturę rdzenia GPU w znacznym stopniu. Zależy mi na konstrukcji nowej, oraz najlepiej miedzianej, oraz by jego kontrukcja nie zasłoniła mi pamięci, choć jeśli owy warunek będzie trudny do zrealizowania - ustąpię. Na polskich stronach wybór jest ograniczony, lecz w oko wpadł mi produkt zagraniczny, który mam możliwość zorganizować. Oto on -> http://www.watercooling.de/catalog/product...7bd44de397de792 A może policie coś innego z polskich lub Niemieckich stron? Cena rozsądna :) Ja chłodziłem swoją tą aluminiową rurką z podstawą i nic mi się nie przegrzewało, więc dyskusje na temat czy abadon czy misiu jest wydajniejszy sa bez sensu, bo i tak każdy z tych bloków spokojnie sobie poradzi z palcem w... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidaziom Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Tylko który wybrać, żeby było fajnie i optymalnie i w ogóle?:D Ten z iemczech fajny jest? :) czy zalmana gwb3? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 czy zalmana gwb3? :) ja bym był za zalmanem - dobrze wykonany, uniwersalny, obrotowe złączki, ładny (przynajmniej dla mnie) i w przystępnej cenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidaziom Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Są jakieś testy w necie? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Są jakieś testy w necie? :) skoro zadajesz to pytanie to pewnie sprawdziles juz na google, jak na normlanego czlowieka przystalo. a skoro na google NIC ne ma to testow tez nie ma :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...