Skocz do zawartości
mlodass

Zestaw Za 3500zł

Rekomendowane odpowiedzi

Zestaw dla kolegi, na wiele lat, komputer składany od zera (no procz stacji dyskietek). Komputer niestety bedzie kupowany na miejscu, ale mam nadzieje ze sklep sprowadzi czesci, ceny sa nizsze niz w siriusie czyli ze sie tak wyraze, nie sa prze[ciach!]e:P

płyta główna

procesor Athlon 64 3000+ AM2 + Freezer64Pro 350zł

pamięć GoodRam 1GB 667 400zł

grafika Galaxy GF 7600GS 128MB 1.4ns 440zł

mobo ???????????? 270zł

dysk Seagate Barracuda 7200.10 250GB 8MB (z prostopadlym zapisem;]) 300zł

DVD benq 1650 140zł

glosniki GŁOŚNIKI CREATIVE 5.1 INSPIRE T6060 250zł

myszka Logitech B58 40zł

klawiatura Logitech Internet Pro White 40zł

obudowa jakas tania buda 70zł

zasilacz Modecom MC-350 ATX 350W 110zł

monitor ?????????????????????????

W SUMIE: 2400 czy cos takiego ;]

Jaka plyta glowan? Wydaje mi sie ze DFI za 350zl nie bedzie mu potrzebna, a warto by zaoszczedzic to kilka zl na plycie glownej i dac do lepszego bo monitora, koledze zalezy na dobrym monitorze z duzymi kątami widzenia, czyli te 1400zł trzeba bedzie dac.. Sprzet ma sluzyc na lata..

O czyms nie zapomnialem? aha stacja dyskietke bedzie ze starego kompa ;) Na monitor jezscze sie przeznaczy z 1400zł, jakos kolega skombinuje. Cos zmienic w tym zestawie? W gre wchodzi zamowienie ze sklepu internetowego jezeli, wspanialy kielecki sklep zaoferuje o wiele wyzsze ceny.

Edytowane przez mlodass

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zestaw dla kolegi, na wiele lat, komputer składany od zera (no procz stacji dyskietek). Komputer niestety bedzie kupowany na miejscu, ale mam nadzieje ze sklep sprowadzi czesci, ceny sa nizsze niz w siriusie czyli ze sie tak wyraze, nie sa prze[ciach!]e:P

płyta główna

procesor Athlon 64 3000+ AM2 + Freezer64Pro 350zł

pamięć GoodRam 1GB 667 400zł

grafika Galaxy GF 7600GS 128MB 1.4ns 440zł

mobo ???????????? 270zł

dysk Seagate Barracuda 7200.10 250GB 8MB (z prostopadlym zapisem;]) 300zł

DVD benq 1650 140zł

glosniki GŁOŚNIKI CREATIVE 5.1 INSPIRE T6060 250zł

myszka Logitech B58 40zł

klawiatura Logitech Internet Pro White 40zł

obudowa jakas tania buda 70zł

zasilacz Modecom MC-350 ATX 350W 110zł

monitor ?????????????????????????

W SUMIE: 2400 czy cos takiego ;]

Jaka plyta glowan? Wydaje mi sie ze DFI za 350zl nie bedzie mu potrzebna, a warto by zaoszczedzic to kilka zl na plycie glownej i dac do lepszego bo monitora, koledze zalezy na dobrym monitorze z duzymi kątami widzenia, czyli te 1400zł trzeba bedzie dac.. Sprzet ma sluzyc na lata..

O czyms nie zapomnialem? aha stacja dyskietke bedzie ze starego kompa ;) Na monitor jezscze sie przeznaczy z 1400zł, jakos kolega skombinuje. Cos zmienic w tym zestawie? W gre wchodzi zamowienie ze sklepu internetowego jezeli, wspanialy kielecki sklep zaoferuje o wiele wyzsze ceny.

Mobo mogę polecić biostar tforce nF4 am2.Płyta naprawdę jest super! Kosztuje w znaku 292zł z przesyłką.Więc już zaoszczędzisz 50zł na mobo ;).Sam mam więc mogę polecić.

Dokładnie ta płyta :

http://znak.pl/index.php?cid=327&scid=...s2BioTforce4AM2

Reszta kofigu jak najbardziej ok ;)

Co do monitorka to polecam :

http://znak.pl/index.php?cid=209&scid=...d=l19LGL1900JBF

Zaje.... monitor,kolega ma taki w firmie,ma bardzo dobre odwzorowanie kolorów ,bardzo dobry kontrast i czas reakcji no i 19 ;) Ogólnie monitor fajnie się prezentuje na biurku dzięki czerwonej podstawce :P

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie zestaw na wiele lat teraz to coś na C2D i GF8800...

i monitor lcd 32", skoncz.

kolega na rivie tnt, celeronie 700, 256mb ramu i dysku 40gb spedzil z 6-7 lat. teraz tez ten komp bedzie przynajmniej na 4 lata, nie jest jakims fanatykiem, czasami lubi pograc w gry, ale napewno nie bedzie plakal jak mu na 1600x1200 z 16 krotnym wykladzaniem krawedzi i nie wiem czym jeszcze gra zwolni o 1 fps. jak komputer nie bedzie wyrabial na 1280x1024 to zagra i w rozdzielczosi 640x480, jakos nie jest chetny do modernizacji sprzetu ;)

Jakies jeszcze sugestie macie moze ? :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) porzadny zasilacz i obudowa,bo to zostanie na lata,a grafika za rok bedzie taka sobie

2)macie racje ze logitech nie creative

3)"komputer na lata" nie istnieje :) więc raczej sie zmienia procek góra raz wewnątrz jednej podstawki np semp 3000 na x2 4800 i to ma sens, wiec wolał bym c2d niz am2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

procesor Athlon64 3000+ BOX 285

płyta główna Biostar Tforce4 AM2 280

pamięć GoodRam 1GB 667 400

grafika Galaxy GF 7600GS 128MB 1.4ns 440

dysk Barracuda 7200.10 250GB 8MB (z zapisem prostopadłym) 280

napęd Benq 1650 140

głośniki Logitech X-530 230

myszka Logitech B58 40

klawiatura Logitech Internte Pro White 40

moniro Hewlett-Packard LP1965 1290

obudowa 80 zł

zasilacz ModeCOm MC 350 110

cos takiego chyba bedzie ;> chociaz ten zasilacz bym zmienil, mysle nad jakims topowerem, tylko czy cos sensownego wyrwe do 200zł? bo co do chiefteca 400w jakos nie jestem przekonany, mam jakies uprzedzenie, nieuzasadnione:P

odnosnie c2d... bardzo chętnie bym złożył coś na core2duo ale funduszy brak, niestety.. sam myslalem ze za takie pieniadze bedzie niewiadomo jak wypasiony komp, ale jak monitor pochlania 1/3 srodkow to niemozliwe jest zlozyc w wydajną maszyne z c2d, ktory nie bedzie ruszany przez przynajmniej 3 lata.. musialbym wtedy wsadzic jakas słabą grafike i 512ramu, a to sie chyba mija z celem..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zasilacz topower lub tagan - chieftec to czesto sircom, a w przypadku pierwszych wymienionych masz pewnośc jakości

gość o nicku Miodek z www.madtech.pl wystawia sporo nowych firmowych zasilaczy i jak trafisz to mozna kupic za 200zł zasilacz warty koło 350 :))

to ja bym zrobił inny myk, odpuść sobie głosiki (słuchawki pewnie jakies masz), ram najwyzej 1x512 albo zostaw 6600GT (które wg podpisu masz) i masz kase na C2D

łatwiej zawsze coś dołozyc niz zmieniac,a roznica miedzy c2d a am2 jest warta kombinowania :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czytaj dokaldnie. zestaw dla kolegi, od zera skladany ;]

zamowilem dzisiaj i ze wzgledu na brak niektorych podzespolow, a malo czasu (do 28 listopada maja byc zlozone wzsystkie faktury za sprzet bo kolega dostanie dofinansowanie z pracy)

procesor Athlon64 3000+ BOX 320

płyta główna MSI K9N Neo 280

pamięć GoodRam 1GB 667 400

grafika Galaxy GF 7600GS 128MB 1.4ns 440

dysk Barracuda 7200.10 250GB 8MB (z zapisem prostopadłym) 290

napęd pioneer 111d 150

głośniki Logitech X-530 250

myszka Logitech B58 40

klawiatura Logitech Internte Pro White 40

zasilacz ModeCOm MC 350 95

jutro musimy jeszcze pojechac do mm za monitorem i za obudowa, tak to sie mniej wiecej przedstawia. czekam na propozycje odnosnie monitorow jeszcze, do wydania 1200zł, moze tego hp zamowimy ale nie wiadomo, zobaczymy po jutrzejszym dniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi