lukmen Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Siemka!! Zastanawiam sie nad wyborem pompki.Nie wiem co wybrać.Atmana 306 mam za 30zł przerobionego na inline,a hydora za 45 z wysyłką :D Jedna i druga pompka troszeczke buczą,ale przeglądając ten dział w hydorze można zastosową teflon moda który unicestwia buczenie wirnika ;) Atman jest wydajniejszybo masz aż 1200l/h hydor tylko 700.W układzie będą 2 bloki na cpu i gpu,oraz chłodnica z poldka. Wydaje mi się że obydwie pompki dadzą radę,jednak dokładniej nie wiem którą wziąć. proszę o pomoc w wyborze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
florek41 Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 IMHO za taką cenę bierz Hydora, sam go mam i polecam w 100%, nie musisz się bawić w przeróbkę na inline, poza tym zawsze można zmienić króćce :P i z tego co wiem to różnic w temperaturze nie będzie, jeśli już to góra 1*C Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piteq Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Kazda z tych pompek w zupelnosci wystarczy. Atman bedzie wiecej oddawal ciepla do cieczy. Z tych dwoch lepszy wybor to Hydor IMHO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Ja bym brał hydora. Nie mowie, że atman to złe pompki, ale jej gabaryty są jak na chlodzenie wodne troche przytłaczające. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmen Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 (edytowane) Ja bym brał hydora. Nie mowie, że atman to złe pompki, ale jej gabaryty są jak na chlodzenie wodne troche przytłaczające.A czy hydor pociągnie 3 bloki? No i jak jest z głośnością.Czy atman będzie głośniejszy?? Jeszcze mam pytanie co do bloku.Nie wiem jaki wybrać,do kwoty ok 60-70zł używka..Myślalem o f2s,ma on chłodzić athlona 3500+ na am2 a póżniej x2 3800. Może jakiś inny bloczek? Edytowane 21 Listopada 2006 przez lukmen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 A czy hydor pociągnie 3 bloki? No i jak jest z głośnością.Czy atman będzie głośniejszy?? Jeszcze mam pytanie co do bloku.Nie wiem jaki wybrać,do kwoty ok 60-70zł używka..Myślalem o f2s,ma on chłodzić athlona 3500+ na am2 a póżniej x2 3800. Może jakiś inny bloczek? u mnie hydor ciagnie 4 bloki i dziala ;] zreszta aquael tez sobie dawal rady takie pytania sa imo bezsensu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...