Skocz do zawartości
lukmen

Atman 306 Inline Czy Hydor L 20 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka!!

Zastanawiam sie nad wyborem pompki.Nie wiem co wybrać.Atmana 306 mam za 30zł przerobionego na inline,a hydora za 45 z wysyłką :D Jedna i druga pompka troszeczke buczą,ale przeglądając ten dział w hydorze można zastosową teflon moda który unicestwia buczenie wirnika ;) Atman jest wydajniejszybo masz aż 1200l/h hydor tylko 700.W układzie będą 2 bloki na cpu i gpu,oraz chłodnica z poldka.

Wydaje mi się że obydwie pompki dadzą radę,jednak dokładniej nie wiem którą wziąć.

proszę o pomoc w wyborze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym brał hydora. Nie mowie, że atman to złe pompki, ale jej gabaryty są jak na chlodzenie wodne troche przytłaczające.

A czy hydor pociągnie 3 bloki? No i jak jest z głośnością.Czy atman będzie głośniejszy??

Jeszcze mam pytanie co do bloku.Nie wiem jaki wybrać,do kwoty ok 60-70zł używka..Myślalem o f2s,ma on chłodzić athlona 3500+ na am2 a póżniej x2 3800.

Może jakiś inny bloczek?

Edytowane przez lukmen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy hydor pociągnie 3 bloki? No i jak jest z głośnością.Czy atman będzie głośniejszy??

Jeszcze mam pytanie co do bloku.Nie wiem jaki wybrać,do kwoty ok 60-70zł używka..Myślalem o f2s,ma on chłodzić athlona 3500+ na am2 a póżniej x2 3800.

Może jakiś inny bloczek?

u mnie hydor ciagnie 4 bloki i dziala ;] zreszta aquael tez sobie dawal rady takie pytania sa imo bezsensu ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi