IamWeasel Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Potrzebuję drukarki, której będę używał praktycznie tylko i wyłącznie do drukowania tekstów, tak średnio ze 2-3 kartki na tydzień, czasem większa seria. Najważniejsze dla mnie cechy to bezawaryjność, małe koszty eksploatacji i niska cena samej drukarki. Najlepiej do 200zł. Nie interesują mnie żadne nadruki na płytkach, wysoka rozdzielczość zdjęć itp. Dobrze też, żeby drukowała w miarę szybko i mogła trzymać w sobie dużo kartek. Myślałem nad jakimś tanim Canonem, albo używaną laserówką z allegro. Co wybrać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Używana plujka lub leserówka na allegro jest tego od pyty. A dziś widziałem laserowego samsunga w makro za 270 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 No to mi pomogłeś, nie ma bata :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Masz szczęście dam Ci drukarkę za darmo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Dalej nie ułatwiasz sprawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 (edytowane) http://allegro.pl/search.php?string=hp&...p;category=4584 każda oczywiście te tańsze Jedno pytanie czy miałeś kiedykolwiek drukarkę lub styczność z tym sprzętem A tak na poważnie to mogę ci sprzedać plujkę hp720c za 50 zł. Która działa i ma w sobie sporo tuszu. Koszt napełnienia pojemniczka to +/- 30-40 zł . Tania drukarka Edytowane 22 Listopada 2006 przez Dziuby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Na allegro też potrafię sobie wejść i może cię to zdziwi, ale już to zrobiłem. Pytam o KONKRETNY MODEL i DOŚWIADCZENIA z drukarkami. Właśnie wyczytałem, że komuś padła laserówka z allegro po 100 stronach, więc chyba zdecyduje się na Canona. Jeden rozwalony HP leży właśnie w kącie, wiec za HP podziękuję. Z lexmarkiem tez nie mam miłych wspomnień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 A teraz poważnie osobiście kupiłbym ten model z używanych. Znam kilka osób, którą ja ma i nie narzeka a model lata swoje już ma http://allegro.pl/item143996554_hp_1100_id...ner_kable_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajew Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 ja polecam canona ip3000 . fakt faktem koszt drukarki to kolo 300-350 zł. Posiada podajnik chyba na 200 kartek, które schowane są w drukarce :), więc kurz nie siada. Czarny tusz activejeta (czyli porządniejszy by nie uszkodzić głowicy) :] to koszt 9 zł. na jednym zasobniku wydrukujesz ryzę papieru. Komplet kolorowych activejetów to 24 zł :) i też starczają na długo! jednym słowem polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 (edytowane) Taka mi niepotrzebna :) Max na co jestem się w stanie wykosztowac to ip1200, 1300 lub 1600. Tekst będzie drukować, co nie? :) Myślę, że w twojej ip3000 masz podobną głowicę, co w tych tańszych. Drukujesz dużo w kolorze? Bo interesuje mnie co się stanie z drukarką jak kolorowy tusz nie będzie używany (czy zaschnie itp.) EDIT: Jak mi nikt nie odradzi to chyba kupię najtańszą - ip1200. Ważne, zeby drukowała tekst, a jak padnie, to kupie nową :) Edytowane 22 Listopada 2006 przez IamWeasel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajew Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 (edytowane) No rób jak chcesz... wydasz na canona 1600 około 130 zł ...ale tusz będziesz miał po 40 zł ;/ (bo tusz ma wbudowaną głowice ) i wiadomo że droga w eksploatacji będzie. Ja płacę 9 zł za 27 ml -czarny... Ty będziesz 60 zł za 16 ml ... heh mi się nie opłaca kserować na uczelni ,gdzie ksero po 7 gr stoi.. bo taniej mi wychodzi skan + druk :)) powaga!. ip 3000 to naprawdę mini foto lab :)) zdjęcia na papierze foto wychodzą zarąbiście. Co do obaw o głowicę canona ip3000. latem dwa miechy nie uruchamiana nawet, stała na tuszach właśnie activjet'ach i ruszona we wrzesniu na kampanię poprawkową. drukowała że aż miło, bez zająknięcia! Zero problemów, a myślałem sam że coś przyschnie... głowice są zupełnie różne :) w tych co proponujesz głowica jest w każdym tuszu. A u mnie na stałe w drukarce, dlatego nie kupuję najtańszych tuszy, bo jak mi głowica padnie to będzie kiepsko :D (koszt nowej to 250 zł) . Swoją drukarkę mam ponad 1 rok wydrukowałem na niej ponad 3000 stron. Ani razu nie było nic zapchane, pomimo tego ze w wakacje stała... :). Podstawa to na najtańszych zamiennikach nie jechać. EDIT: Mój kumpel kupował canona ip1000 (szkoda ze całą serię tych drukarek juz wycofali, była bardzo udana. Najtańsze drukarki w eksploatacji ) , no i do jego drukarki tusz czarny zamiennik za 3 zł ;] tyle że zbiorniczek ma bodajże 11 ml. Głowica również na stałe. Trochę wolna, ale do textu się nadaje. Jakbyś ją gdzieś wyrwał, to lepiej byś nie mógł trafić. z tego co się orientuję to chyba 140 zł płacił, jakieś 0,5 roku temu. pzdr Edytowane 22 Listopada 2006 przez kubajew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Faktycznie, myślałem że ip1200 to jakas poprawiona ip1000, a to ma głowice w tuszach :/. A ip1000 nigdzie teraz nie kupię. Ale kiepsko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajew Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Za tanie tusze były :D to wycofali te extra drukarki... Bo żadnych wad nie mały, w różnych testach wypadały najbardziej ekonomicznie. Ehh ten canon chyba zaczął papugować lexmarka ;] , czyli tania drukarka na zachętę, coś koło 100 zł :] ale dopierniczają na tuszach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Hmm znalazłem jeszcze jedną taką drukarkę z tanimi tuszami i zintegorwaną głowicą: Epson d68 (250zł). Wygląda jakby miała takie same wady, jak Canony, czyli zasycha głowica po długim nieużywaniu. Miał ktoś z nią jakies doświadczenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajew Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 w canonach nie zasycha ! :angry: bynajmniej u mnie. Miałem wcześniej epsona stylus C42 UX ... i po tygodniu niedrukowania zasychała głowica, tego [ciach!]a nie polecę nikomu. Od tamtego czasu mam uprzedzenie do epsona, a drukarka leży w szafie ;] oczywiście z zapchaną głowica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Brałbym Canona bez zastanowienia, jakby model ip1000 był dostępny w sklepach. Jak nie epson to myślę nad wydaniem trochę więcej i kupnem nowej laserówki (nie chcę się pchać w poleasingowy towar z allegro). Myślę nad Xeroxem 3117 lub Samsungiem 2010p. Ludzie czasem piszą, że to bliźniacze modele, ale cena i specyfikacja mówi co innego. Toner mają faktycznie identyczny. Na starcie jest toner na 1000 stron, koszt tonera na 2000 stron to 180zł za nowy i 120zł za usługę napełniania. Myślę, że to się może opłacać. Co wy na to? Skłaniam się ku Xeroxowi, bo szkoda mi tych 40zł. I tak wydam więcej, niż zamierzałem. Na ile stron realnie starcza czarny tusz w tych Canonach? Ile to wychodzi za stronę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajew Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 czarny 27 ml przy pokryciu 5% albo 7% teraz nie pamiętam to 420-450 kartek. Wychodzi coś koło 2gr za wydrukowaną stronę + cena kartki jakieś 3gr ;D Razem 5 gr.. Taniej niż ksero po 7 gr :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Hmmm, a czytałem tu gdzieś, że 70 stron na tuszu. No w każdym razie jak nie dorwę tego Canona, to zostaje tylko Epson, albo laser... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Tylko laser Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sithh Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Koszt napełnienia pojemniczka to +/- 30-40 zł . Tania drukarka Hehe no koszt napełnienia mojeho hp to - 2-3zl Tusz do wiecznych piór "hero ink" (czy jakoś tak) , igła ,strzykawka Jakośc druku (tekst) wysoce zadowalająca :) To tak apropos hp 3740 za niecałe 200zł :) A o Epsonie zapomnij bo: dziadowski, nienaprawialny i głowica lubi przyschnąć miałem 2 i nigdy więcej nie chce miec z tą firmą doczynienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 OK, no to Epson odpada całkiem. Sporo negatywnych opinii. HP też nie chcę, miałem 3820. W sumie to cały czas mam, tylko leży rozwalona w kącie po WIELU problemach. Chyba założę nowy temat XEROX vs Samsung, bo jak ktoś miał z nimi do czynienia to pewnie tu nie zajży. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Hehe no koszt napełnienia mojeho hp to - 2-3zl Tusz do wiecznych piór "hero ink" (czy jakoś tak) , igła ,strzykawka Jakośc druku (tekst) wysoce zadowalająca :) To tak apropos hp 3740 za niecałe 200zł :) A o Epsonie zapomnij bo: dziadowski, nienaprawialny i głowica lubi przyschnąć miałem 2 i nigdy więcej nie chce miec z tą firmą doczynienia. To faktycznie, jak za darmo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvis Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Pierwsze wrażenia z użytkowania samsunga ml-2010p: - głośna jak cholera, w standby denerwujące brzęczenie (dlatego będzie wyłączona przez większość czasu) ogólnie !@#$%^&*()_+ <_< - moja jest matowa, pomimo, że na wszystkich fotkach jest błyszcząca (ale to akurat wcale nie gorzej, nie będzie tak kurzu widać) - może jest kilka wersji, nie wiem - u mnie w szkole jest wyższy model i się błyszczy jak psu wiadomo co ;) - ładnie wykonana, przynajmniej porównując do hp dj 840c - szybka jak cholera :blink: :blink: - jakość tekstu bardzo dobra, w trybie toner save dość dobra, chyba tylko jego będę używał - przejrzysty i sympatyczny sterownik, chociaż mimo wyłączenia w msconfig pojawia się przy drukowaniu (ale już nie przy starcie systemu...), potem można wyłączyć dwoma kliknięciami - ludzie piszą, że 'jams like hell' itp., że się zacina cholernie przy zwykłym drukowaniu, przy więcej niż 5 kartkach zacięcie murowane... W kilku miejscach spotkałem się z takimi opiniami. W ramach testu wydrukowałem dokument (dwustronnie na dodatek, kartki są pofalowane i podajnik ma trudniejsze zadanie), 38 stron. No problem. W moim atramentowym hpku, który mniej falował kartki (wiadomo - atrament) nie dało się praktycznie wydrukować więcej niż 15 stron dwustronnie bez zacięcia. duzy_farciarz napisał mi, że wydrukował 2/3 ryzy i na razie raz zdarzyło mu się, że wzięła 2 kartki, nic poza tym. - po prostu ładna jest, no :rolleyes: Jak będę miał jakieś szersze spostrzeżenia to dam znać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...