gsk88 Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 niewiem czy dobry dział.czy nie do podkręcania powinien iść ten temat.ale pisze tu.Otóż mam r9500pro i chciałbym go zacząć podkręcać bo juz zmodowany jest na 9700 tylko temperatury jego niewiem.jakby ktoś mógł pomóc byłbym wdzięczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyRq Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 niewiem czy dobry dział.czy nie do podkręcania powinien iść ten temat.ale pisze tu.Otóż mam r9500pro i chciałbym go zacząć podkręcać bo juz zmodowany jest na 9700 tylko temperatury jego niewiem.jakby ktoś mógł pomóc byłbym wdzięczny Sprawdza sie to w panelu CC, w zakładce Override, ale ani Radeon 9500 ani 9700 nie maja czujnika temperatury. Dopiero w R9800PRO i XT montowało się sensor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 nieprawda bo nowsze wydania 9600xt i pro tez miały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 co nie zmienia faktu, że ani 95, ani 97 takowego czujnika nie miały ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hello Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Mam x700, który ma czujniki temperatury i na krążku jest dołączony program Trixx do odczytu temperatury z czujników. Przypuszczam, że dało by się nim monitorować inne karty wyposażone w czujniki. Na codzień obserwuję parametry karty na wyswietlaczu 4x20 sterowanym przez program Smartie + AtiTrayTools. A w przypadku starszych radków to tylko na czuja, albo motyw z zewnętrznym termometrem. Na Allegro i nie tylko jest tego na kopy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 ATI Tool ma możliwość monitoringu karty, o ile została wyposażona w czujnik temperatury. Ten soft Trixx działa tylko z kartami Sapphire. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hello Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 AtiTool nie chiał mi pokazać temperatur x700, a Trixx nie spełniał moich oczekiwań, bo w czasie grania i nie widziałem temperatur, więc zdecydowałem się na zewnętrzny wyświetlacz. Jest to o tyle dobre, że w czasie giercowania, albo gdy monitor jest wyłączony, na bierząco widzę temperatury z czujników, że już nie wspomnę o możliwości monitorowania całej masy innych parametrów kompa. Podobny efekt w przypadku pomiaru temperatury można osiągnąć stosując zewnętrzny termometr i po dokładnym umocowaniu czujnika można liczyć na precyzyjne wskazania. Gdybym miał kartę bez czujników, a chciałbym widzieć temperaturę GPU, to tak bym ten problem rozwiązał. Albo może bajerancki panel firmy Akasa (z pomiarem dwóch temperatur, z regulacją dwóch wentyli i z czytnikiem kart). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...