Pan_Borowik Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Witam! Od tygodnia jestem posiadaczem Topowera P3 530W, zmieniłem go z Tagana 380, ponieważ na konfigu z podpisu wentyle zasuwały na max obrotów i były poprostu nieznośne (dla mnie). Otóż mam ten sam problem, po starcie kompa cichutko (oprócz wentyli w zasiłce w budzie mam tylko 3 fandery 120 na min), ale po wejściu do windy wentyle od razu wskakują na takie obroty, że jest gorzej ja z Taganem. Teraz pytanie z mojej strony: Czy warto zmienić te wentyle (utrata gwary) czy lepiej zamienić zasilacz? Tylko na jaki? Priorytet to moc > 500W i mega cisza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 eh to mnie zdziwiłeś-mam p3 ale 450w i jest cichutki także w windzie.Fakt konfig nie ten. Acha u mnie okazało się zę dysk twardy w idle szumi jak jakiś wentyl.Obwiniałem niesłusznie początkowo zasilacz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Witam! Od tygodnia jestem posiadaczem Topowera P3 530W, zmieniłem go z Tagana 380, ponieważ na konfigu z podpisu wentyle zasuwały na max obrotów i były poprostu nieznośne (dla mnie). Otóż mam ten sam problem, po starcie kompa cichutko (oprócz wentyli w zasiłce w budzie mam tylko 3 fandery 120 na min), ale po wejściu do windy wentyle od razu wskakują na takie obroty, że jest gorzej ja z Taganem. Teraz pytanie z mojej strony: Czy warto zmienić te wentyle (utrata gwary) czy lepiej zamienić zasilacz? Tylko na jaki? Priorytet to moc > 500W i mega cisza. Mocno grzeje się ten zasilacz? Zobacz czy pod obciążeniem wiatrak wywiewa ciepłe powietrze. Gadzie go kupiłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan_Borowik Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 (edytowane) Kupilem w Angeli, nagrzewa się, ale nie za mocno. Tagan się bardziej grzał, raczej to nie powinno być problemem bo z góry dmuchają powietrze 2x120 fandery z chłodnicy. EDIT: Błąd się wkradł, zasilacz to P6 520W, ale chłodzenie to samo (2x80mm). Zasugerowałem się wypowiedzią Benito z tego topicu. Edytowane 23 Listopada 2006 przez boroveeK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Kupilem w Angeli, nagrzewa się, ale nie za mocno. Tagan się bardziej grzał, raczej to nie powinno być problemem bo z góry dmuchają powietrze 2x120 fandery z chłodnicy. EDIT: Błąd się wkradł, zasilacz to P6 520W, ale chłodzenie to samo (2x80mm). Zasugerowałem się wypowiedzią Benito z tego topicu. może warto by go otworzyć? i tak jakby coś się popsuło w przyszłości to nie wiem czy byłby sens oddawania go na gware za granicą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan_Borowik Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Chyba bardziej opłaci się sprzedać, bo nówka (tydzień ma) i kupić coś cichego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Chyba bardziej opłaci się sprzedać, bo nówka (tydzień ma) i kupić coś cichego. jak Cię na to stać, to chyba będzie najlepsze rozwiązanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...