metal Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 ostatnio zauważyłem, że końcowy wynik z hd tach wacha się od ok. 50 do ok.90mb/s [burst speed], nie wiem, może to normalne, ale np. na całkiem innym kompie [inny dysk, nie mój!] wynik oscyluje po każdym teście przy ok. 87mb/s... wczoraj zrobiłem reinstal windows'a, wszystkie 3 partycje zdefragmentowałem, plik wymiany std. czyli 768-1536. hdd regenerator nie wykazał żadnego bad sectora, tylko seatools diagnostic fail'uje mi testy samych partycji ;/ a wydajność ciągle się wacha tak jak wyżej pisałem poniżej screen z hd tune, raport smart: i co o tym myślicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 w SMART niczego nie ma że końcowy wynik z hd tach wacha się od ok. 50 do ok.90mb/s [burst speed]ale o co tobie tu chodzi nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 chyba wina leży po stronie hd tach [; bo w hd tune burst speed wynosi ok.77mb/s za każdym razem, a hd tach właśnie wacha się w przedziale 50-90mb/s, co test wartość burst speed jest inna [ostatnie 3 testy pod rząd 86,4mb/s, 67,8mb/s i 77,8mb/s] a smart na pewno jest okey? sory za zamieszanie [; hehe, ale jeśli chodzi o dyski twarde, lepiej być czujnym [: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Ja od siebie mogę tylko pogratulować "udanego Seagate'a". Od naprawdę baaardzo dawna nie było na forum dysku tej firmy, który miałby przepracowane więcej niż 10.000 godzin B-) pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...