Snooze Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Wlasnie dostalem zasilke i co ? Wtyczka od tego +4 kompletnie nie podchodzi pod to co ja mam - natomiast weszla ta od niby P4 na zdjeciu. Co jest grane ? Czyzbym kupil zly zasilacz ? Napiecia szczegolnie -5V co jest ? VCOREA 1,62 VCOREB 2,61 +3,3V 3,33 +5V 4,92V +12V 12,04 -12,87 -5V 3,55 a w biosie nawet 0,0 +5VB 5,40V VBAT 3,47V Czyzbym mial plyte 20pin + P4 ? http://allegro.pl/item143108944_profesjona...sata_pci_6.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Nie wiem co ma ci nie pasowac??????????? Ladujesz ta wtyczke do 4 pinowego gniazda ktora jest przylaczona do 20 pinowej wtyczki?? Riiiispeeeekt Masz wlasnie wsadzic ta "P4" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Ok goscie na forum mi doradzili zeby wziac ten zasilacz bo ma mocne 12V i to niby mi jest potrzebne ... Bo chialem wziac 400W z mocnym 5V ... Wiec mam mobo na 20pin + P4 ? Co ztym -5V czemu jest takie dzwine ? Przy -12V tez skacze -11,79 -11,84 W temacie zasilek jestem zielony wiec prosze o wyrozumialosc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Minusowymi napieciami sie nie martw. Nie sa Ci w ogole potrzebne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 a dlaczego napiecia mierzysz programem? wez miernik i sprawdz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 (edytowane) Ok. A powiedz mi jeszcze przyjacielu czy dobrze zrobilem kupujac ta zasilke http://allegro.pl/item143108944_profesjona...sata_pci_6.html mocne +12 a nie http://allegro.pl/item142134722_ultra_cich...cja_kurier.html mocne +5 Bo chyba to 2 +12 w tej 350W ktora mam jest w tych +4pin ktore mam nie podpiete ? LOL ? Czyli jesli chodzi o to -5 nie reklamowac tego ? Napiszcie mi jeszcze czy Abit NF7 to jest 20PIN + P4 czy jak ? Ps. Nie mam miernika ani nie wiem jak to zmierzyc :) Edytowane 24 Listopada 2006 przez Snooze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Wszystko ok Poprostu kupiles zasilacz nowszy. Tamte niepodpiete 4 piny nie sa ci potrzebne. Kozystaja z nich niektore plyty na 939, 775 itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Chyba jednak sa potrzebne bo zwiekszaja stabilnosc ;] nf7 ma dodatkowa wtyczke do p4 :) a nie taka co sie dopina do 20pinowej (24 ) Zasilacz masz dobry plyte tez :] wiec nie wiem jak Ci moze cos nie pasowac ;] jak mozesz zrob foto Twojej 4 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 (edytowane) Kupilem ta zasilke bo chce wrzucic AGP GALAXY 7300GT ZALMANA ale skoro piszesz ze jest ok to sie ciesze :P. Czyli moja plyta ciagnie z 2x12V pomimo tego ze -4 pin sa odpiete a nie z 5V i mam dobra zasilke :P Dzieki wszystkim za cierpliwosc :) Edytowane 24 Listopada 2006 przez Snooze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Chyba jednak sa potrzebne bo zwiekszaja stabilnosc ;] nf7 ma dodatkowa wtyczke do p4 :) a nie taka co sie dopina do 20pinowej (24 ) Zasilacz masz dobry plyte tez :] wiec nie wiem jak Ci moze cos nie pasowac ;] jak mozesz zrob foto Twojej 4 ;] Zanim cos napiszesz poczytaj poprzednie posty Bo teraz wyszlo ze biedak ma wladowac 24 pinowa wtyczke w Abita NF7 :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Szybko ta dyskusja leci - ja edytuje posty i moze cos wyjsc nielogicznie :P Wiec podsumujmy jeszcze raz :P Abit Nf7 to 20pinowa plyta + p4. Moje mobo ciagnie z 2x12V(bo podobno to nowsza plyta i nie jest zasilna z 5V) pomimo tego ze nie mam podpietych -4pin tylko ta wtycze z P4. To ze napiecia -5 sa trochu dziwne to nie jest problem i nie ma co reklamowac tylko cieszyc sie z zakupu najbliszego 7300GT AGP od zalmana ktory na tym zasilaczu bedzie chodzil miodzio :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Amen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 W porownaniu do tego no name w ktorym wymienilem chlodzenie na AC ten frotron troche buczy... nie wiem czy ten typ tak ma czy to powod do reklamacji ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 jeżeli masz dużo czasu i cierpliwości, możesz reklamować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...