s0bieslaw Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 (edytowane) Witam, chce zmodernizowac mojego grata.... Sytuacja zmusza do zakupu plyty glownej z obsluga DDR1 i AGPx8... Wiec plyta pewnie ta: Asus P5VDC-X http://www.apollo.pl/store/show_detail/10/27786 No i teraz procek.... Pewnie z tych dwoch z opisu bede wybiera, a raczej na 100% Czyli Pentum D 820, kosztujacy 371zl, czy moze Pentium D 915 kosztujacy 440zl? Czy oplaca sie doplacic do 915 i miec 4MB Cache zamiast 2MB? No i co wogole proponujecie? Date zakupu planuje koniec grudnia/poczatek stycznia... I czy jest szansa ze ceny poleca w dol do tego momentu? EDIT: A co apropos chlodzenia? Arctic Cooling Freezer 7? Bo mam ACF4 i dobrze sie sprawuje nawet...? Edytowane 27 Listopada 2006 przez s0bieslaw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Witam, chce zmodernizowac mojego grata.... Sytuacja zmusza do zakupu plyty glownej z obsluga DDR1 i AGPx8... Wiec plyta pewnie ta: Asus P5VDC-X http://www.apollo.pl/store/show_detail/10/27786 No i teraz procek.... Pewnie z tych dwoch z opisu bede wybiera, a raczej na 100% Czyli Pentum D 820, kosztujacy 371zl, czy moze Pentium D 915 kosztujacy 440zl? Czy oplaca sie doplacic do 915 i miec 4MB Cache zamiast 2MB? No i co wogole proponujecie? Date zakupu planuje koniec grudnia/poczatek stycznia... I czy jest szansa ze ceny poleca w dol do tego momentu? EDIT: A co apropos chlodzenia? Arctic Cooling Freezer 7? Bo mam ACF4 i dobrze sie sprawuje nawet...? chłodzenie będzie nawet OK warto dopłacić do 915 bo masz też w standardzie większą wydajność, a wątpie, żebyś podkręcał. Przed zakupem zorientuj się także, czy ta płyta obsłuży tego procka. I wierz mi - znacznie lepiej wyjdziesz jak zmienisz od razu także karte graficzną i RAM niż jak będziesz wybierał takie rozwiązania przejściowe. jak już to polecam ASRock 775Dual-VSTA. Obsłuży zarówno DDR1 jak i DDR2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 Majac prawie 400 na proca....kup sobie uzywanego Celerona na 775 czy nowego do 180 zl...zaoszczedzisz , pozbierasz i masz C2D... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 jak już to polecam ASRock 775Dual-VSTA. Obsłuży zarówno DDR1 jak i DDR2Kup tego asrocka, do tego D915 i ustawiasz szynę 1066 i jedziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...