Skocz do zawartości
s0bieslaw

Pentum D 820 / Pentium D 915

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chce zmodernizowac mojego grata....

Sytuacja zmusza do zakupu plyty glownej z obsluga DDR1 i AGPx8...

Wiec plyta pewnie ta: Asus P5VDC-X

http://www.apollo.pl/store/show_detail/10/27786

No i teraz procek.... Pewnie z tych dwoch z opisu bede wybiera, a raczej na 100%

Czyli Pentum D 820, kosztujacy 371zl, czy moze Pentium D 915 kosztujacy 440zl?

Czy oplaca sie doplacic do 915 i miec 4MB Cache zamiast 2MB? No i co wogole proponujecie? Date zakupu planuje koniec grudnia/poczatek stycznia... I czy jest szansa ze ceny poleca w dol do tego momentu?

EDIT: A co apropos chlodzenia? Arctic Cooling Freezer 7? Bo mam ACF4 i dobrze sie sprawuje nawet...?

Edytowane przez s0bieslaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, chce zmodernizowac mojego grata....

Sytuacja zmusza do zakupu plyty glownej z obsluga DDR1 i AGPx8...

Wiec plyta pewnie ta: Asus P5VDC-X

http://www.apollo.pl/store/show_detail/10/27786

No i teraz procek.... Pewnie z tych dwoch z opisu bede wybiera, a raczej na 100%

Czyli Pentum D 820, kosztujacy 371zl, czy moze Pentium D 915 kosztujacy 440zl?

Czy oplaca sie doplacic do 915 i miec 4MB Cache zamiast 2MB? No i co wogole proponujecie? Date zakupu planuje koniec grudnia/poczatek stycznia... I czy jest szansa ze ceny poleca w dol do tego momentu?

EDIT: A co apropos chlodzenia? Arctic Cooling Freezer 7? Bo mam ACF4 i dobrze sie sprawuje nawet...?

chłodzenie będzie nawet OK

warto dopłacić do 915 bo masz też w standardzie większą wydajność, a wątpie, żebyś podkręcał. Przed zakupem zorientuj się także, czy ta płyta obsłuży tego procka. I wierz mi - znacznie lepiej wyjdziesz jak zmienisz od razu także karte graficzną i RAM niż jak będziesz wybierał takie rozwiązania przejściowe.

jak już to polecam ASRock 775Dual-VSTA. Obsłuży zarówno DDR1 jak i DDR2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi