Skocz do zawartości
Gość marcin-1981

X1950xt Czy X1950pro?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość marcin-1981

Witam

Mam problem chciałem kupić kartę do 1000zł, mam do wyboru (z kart ATI):

Radeon X1950 Pro HiS 256MB VIVO / 2xDVI IceQ 3 Turbo ok 850zł

Radeon X1950XT Asus 256MB VIVO / 2xDVI ok 1000zł

którą wybrać?

Proszę o pomoc

Pozdrawiam

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczekaj az wyjdzie cos ze sredniej polki na dx 10.Ja czekam na R600.Za niedlugo pojawia sie GF 8600 i 8200 czy 8400 nie wiem nie siedze w GF.Chyba ze nie mozesz wytrzymac ze swoja dotychczasowa karta czy cos to kup X1950XT.Ale ja jestem w podobnej sytuacji i czekam na R600.Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak to może sobie poczekać. Ludzie rzucają się na to DX 10 nie wiedząc jeszcze jak będzie z grami. Na razie to wiem że (podobno) na 8800 GTX będzie można pograć w Crysisa (DX 10 i max detale) przy 32 FPS.

Ja na teraz proponuje wziąć coś z średniej półki pod DX 9... GF 7600 GS ,a jak dysponujesz większą kasą to weź GF 7900 GS. Obie oczywiście Galaxy 1.2 ns z chłodzeniem Zalmana. Z ATI bym brał X1950 PRO ,ale nie ten HIS tylko Asus lub PowerColor ,które można dostać już za 710 PLN. Ja osobiście bym wziął tańszego 7600 GS ,ale to że mogę sobie pozwolić to wezmę X1950 PRO. Za te pół roku i tak uzbieram na nową grafę pod DX 10.

BTW. To nie jest dział co kupić!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi