860lacov Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 (edytowane) Jak w temacie. Mam tendencję do updateowania wszystkiego co tylko się da. Kupiłem dziś k750i i chciałbym się dowiedzieć czy warto się w to bawić. Na razie nic się nie wiesza ani nic z tych rzeczy, ale może nowy soft coś wnosi. Jak i gdzie to sprawdzić? p.s. Czy ma znaczenie jakiej firmy kupię memory stick'a ? W sumie na allegro najwięcej jest chyba kart firmy SONY Edytowane 29 Listopada 2006 przez hot_lopez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 Chodzą plotki, że część kart Sony na allegro to podróbki. Pewne jest ze są przywiezione z Chin i stąd ich niska cena, ale czy są one podróbkami to nie wiem. Olałem to i kupiłem, działa już prawie rok i jest wszystko w porządku. Nie wiem jaki soft masz, ale teoretycznie któryś z nich nieco polepszał jakość zdjęć. Jeśli jest to jakiś stary soft, to może być problem z wykrywaniem kart 2GB, co załatwiał właśnie nowszy soft. Jest kilka drobnych szczegółów, ale przestałem się tym interesować bo dawno nie updateowałem softu w telefonie. Więc jakbyś chciał, to lepiej zajrzyj na centrumse, a tam prędzej uda Ci się znaleźć owe zmiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 co do kart z chin to raczej nikt ich nie przywozi, a wysyła prosto z Azji, mój kuzyn zamówił na allegro sony (1gb za ok 120zł)i przesyłka przyszła z hong-kongu. jego śmiga już kilka miesięcy, niestety moja kuzynka nie miała tyle szczęścia i karta musi iść do wymiany, na szczęście nie trzeba ich tam odsyłać, bo reklamacje są realizowane w naszym kraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 (edytowane) 1. A możecie mi jeszcze powiedzieć jak sprawdzić, z którego mam soft? Jak wklepuję ten "kod" <* itd to wyświetla mi się nazwa, ale to jakiś mało znaczący dla mnie ciąg znaków. 2. Czy da się jakoś wyłączyć dźwięk przy rozładowanej baterii? Na szczęście kiedy wyłączę dźwięk wogóle to słaba bateria daje znać o sobie wibracją, ale wolałbym, żeby mi tel nie hałasował np w nocy jeśli zapomnę go podłączyć do ładowarki 3. Trochę poszukałem na forum, ale w sumie jednoznacznej odpowiedzi nie znalazłem. Jak jest z tym formatowaniem/formowaniem baterii? Czy wogóle w lit-poly warto się w to bawić? Ja zawsze tak czy inaczej jadę do samego końca baterii i ładuję toż w 97% zawsze do oporu Edytowane 30 Listopada 2006 przez hot_lopez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 1. >*<<*<* Inf. o usługach -> Inform o oprogram i pierwsza linijka to właśnie wersja softu. 2. Jeśli się da to już raczej tylko przy zabawie programem FAR. 3. Teoretycznie warto, praktyka jakoś nie pokazuje aby brak tego powodował "ubytki". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 Postanowiłem zrobić update. Włączył się program i nic się nie dzieje. Aktualizacja do programu się ściągnęła i pokazują się zielone kwadraty(wygląda to jak ładowanie windowsa tylko stoi w miejscu) Mam jeszcze pytanko. Kiedy wchodzę w Menu->ustawiania->łączność->komunik. danych->Usługa pref. To mam do wyboru 2 opcje. 1) GSM I GPRS 2) GSM Na SE przesiadłem się z nokii, a tam było albo jedno albo drugie. Czy jeśli wybiorę opcję 1 to telefon będzie się łączył przez GPRS? (ściągnąłem od operatora ustawiania do GPRS) W lewym górnym rogu jest stan zasięgu. Kiedy włączę opcję 1 to ten zasięg jest jakby w takim kwadraciku. Czy to jest zasięg GPRS'u czy coś innego? W sumie niby można testować, ale mój szwagier jak tak się bawił ostatnio to stracił pare złotych także wolę spytać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 jak masz nad zasięgiem telefonu taki niebieski trójkącik to jest to zasieg gprs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 Dzięki. Jak ktoś znajdzie jeszcze sposób na rozwiązanie mojego pierwszego problemu to będę wdzięczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Winter Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 Jeżeli stoi w miejscu to wina programu, masz Flasha zainstalowanego poprawnie? SEUS go wymaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 Mam pytanko, czy wgranie nowego softu koliduje z gwarancją?? Z w800i napewno ale firmowego chyba nie powinno, jak to jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Winter Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 Jeżeli przez SEUS to nie koliduje, jeżeli wgrywasz przez Far i GFlash to czyścisz EROM, wtedy gwarancja mija. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 Jeżeli stoi w miejscu to wina programu, masz Flasha zainstalowanego poprawnie? SEUS go wymaga. Co to znaczy poprawnie? Program się uruchamia także chyba musi być ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Winter Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 Lecą te zielone paski? Po prostu poczekaj chwilę! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Ostatnio czekałem ponad pół godziny (neostrada 512, a zone alarm nie wykazywał żadnego ruchu) Wygląda to tak, że przez pierwsze kilka sekund kilka tych prostokącików przeleci, a później nic. p.s. Szukałem, ale coś mi nie idzie. Możecie mi dać jakiś adres z motywami do SE? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Polecam stronke, wszystkie jest tam masa Klik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Czy jeśli w opcjach mam włączony GSM i GPRS to tel jest cały czas online? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 A jak w takim razie rozpoznać kiedy jest podłączony do sieci? Nie zauważyłem, żeby coś się zmieniło. A pytam bo kiedy miałem 20gr na karcie i włączyłem GPRS to było ok, ale kiedy wyłączyłem i włączyłem telefon to na karcie nie było już kasy a tel nie pokazywał tego prostokąta oznaczającego zasięg GPRS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...