morph231 Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Witam, wlasnie stanalem w obliczy strszliwej porazki... Mianowicie, zrobilem Vddr moda w mojej ic7 z podpisu, zakupilem parke geili ultrax'ow na winbondach bh5 i coz sie okazuje, ze linia 3,3V na mojej zasilce jest tylko 3,3v, co w efekcie po modzie daje mi na pamieci max 3,26v, wyxczytale, ze przerobka zasilacza moglaby pozwolic mi na zmiane linii 3,3v na 3,5v co w efekcie daloby mi jakies 3,5v na pamieci (czyli to czegomi pootrzeba, zeby zrobic przyzwoite fsb na timingach 2-2-2-5). Wie ktos jak to przerobic ?? potrzebowalbym po prostu sposobu, juz sam bym sobie poradzil tylko nie wiem co i jak ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zwiększ vcore na procku to 3.3v samo pójdzie do góry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 (edytowane) Zmniejszam, zwiekszam vcore ( w granicach rozsadku) a 3,3v stoi jak slup soli :((( Edytowane 2 Grudnia 2006 przez morph231 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 (edytowane) v-sense mod Możesz se wtedy nawet tyle ustawić. Edytowane 2 Grudnia 2006 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Dodam tylko, ze linia V-sense to z reguly brazowy kabelek we wtyczce ATX podlaczony do jednego z gniazd razem z pomaranczowym (3.3). Tutaj masz guide: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=37574 Robione nieco inaczej niz harry zapodal, ale oba sposoby dzialaja :D (sprawdzone kilkukrotnie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...