Skocz do zawartości
Bombay

Zasilacz I Nowy Sprzęt

Rekomendowane odpowiedzi

Czytalem FAQ i nalazlem tam zdanie e posiadajac stary zasilacz z wtyczka 20 pinowa nie bede musial zmieniac no nowy bo i tak bedzie dzialac (bez 4 pinow). Jest takze napisane ze te dodatkowe piny sa potrzebne przy wiekszym obciazenu (SLI...)

Otoz zmieniam kompa z Bartona 2500@3200, nf7, 9550, 2x256 Geil 500 Mhz na cos takiego:

1. SD 3700

2. Asus A8n SLI SE

3. Galaxy 7300 GT Zalman

Pamiec zostaje.

Jaka jest szansa ze zasilacz pociagnie ten sprzet (mam wtyczke 20 PIN)? Model zasilacza: Fortron FSP 400-60 PFN.

Od razu dodam ze za jakies 3-4 miechy chcialbym dokupic druga karte i drugie 2x256 zeby miec duala. Sa moze jakies przejsciowki zeby "dorobic" te 4 piny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co ci przejściówka, jak na takim zasilaczu o SLI to sobie możesz pomarzyć? Będzie działać, ale z oc będzie ciężko. Jak chcesz zmienić zasilacz tanim kosztem, to zajrzyj do tematu o Fortronach, parę minut temu napisałem tam, co warto kupić...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak przeczytasz 2 ostatnie strony topicu o Fortronach, to zrozumiesz... Zresztą ten zasilacz, co podałem też może mieć problemy z SLI... poczekaj, aż pojawią się 400W... na razie ich nie ma - 2 tygodnie temu były.

Edytowane przez luk1999

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli reasumując do SLI OC sprzetu, ktory podalem Fortron 400W HLN, tak? A moze jakis inny w dobrej cenie (inna firma). Moge przeznaczyc max 100 - 120 zł - jestem spłukany po upgradzie no i widze ze z zasilaczem jeszcze wtopa :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi