lordzio Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Witam Chciałbym się dowiedzieć na czym dokładnie polega stawianie serwera do gry przez firmy które hostują . Ile potrzebują takich kompów ( serwerów) aby postawić załózmy 20 serwerów do gry . bardzo mnie nurtuje te pytanie :mur: Jestem tym zainteresowany ponieważ mam troche pieniędzy i zastanawiam sie nad tym . prosze mi nie pisac tkaich odpowiedz ze napewno za drogo albo google.pl :angry: puki co wiem tyle ze do takiego serwa trzeba łącza 100 mb / s w 2 strony :rolleyes: i serwa + gre :) jedynie nie wiem ile mozna załozyc serwerow do gry zeby dobrze chodzilo i jak to musi byc etc :angry: , jesli chodzi o gre to jest to bf 2 B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Nie wiem jak to wygląda w Bf2 ale inne gry mają coś takiego jak opcję serwera dedykowanego . Ustawiasz go w prawie ten sam sposób jak zwykły serwer MP , tyle tylko że z kompa na którym serwer stoi nie dołączysz się do gry . Jak chcesz postawić 20 serwerów do gry to potrzebujesz 20 komputerów , spełniających przynajmiej minimalne wymagania BF2 . Co do łącza - zależy na ile graczy chcesz zrobić serwa - czy to ma być host dla kilku ludzi ( zwykłe 512 kbit powinno wystarczyć ) czy chcesz zrobić dla wiekszej liczby graczy . Postawienie tych 20 serwerów trochę będzie kosztować ( 2000 zł x 20 = jakiej 40 000 wychodzi na start ) do tego cena łacza - 100 mbit w PL kosztuje krocie , przy 20 serwerach każdy będzie miał pasmo 5 mbit . Do tego muszisz doliczyć kosz gier - kolejne 1 000+ zł wydatku ; do tego inne wydatki ( prąd , lokal , obsługa serwerów - sam sobie nie poradzisz z 20 serwami ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 hm Znajomy postawil na procku 2 giga cs 1.6 z hltv na 18 slotow + Star Craft + maly ts i smigalo .. No czasem cielo cs, ale mowil ze to wina malej ilosci ramu. Nie pamietam ile tego bylo najlepiej poczytaj na forach tych gier ale jedno ci powie ramu to trzeba od cholery. A co do cen to serv cs jed darmowy i system linux unix tez :D wiec tu wychodzi tani nie wiem jak BF i inne gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...