Skocz do zawartości
tom256

Reklamacja Ram

Rekomendowane odpowiedzi

Nie byłem pewien do jakiego działu to wrzucić, ostatecznie zdecydowałem się na dział o pamięciach. więc tak:

Mam pewien problem:

Kupiłem RAM od jednej z osób na forum. Konkretnie Geil UltraX BH5 2x256MB. Jedna z kości była uszkodzona, o czy sprzedający mnie uczciwie poinformował. Jako że pamięci mają wieczystą gwarancje umówiłem się ze sprzedającym, że jeśli mi nie wymienią na gwarancji, odeślę mu pamięć, a on zwróci mi kasę. Odesłałem pamięć na gwarancje, niestety moje zgłoszenie zostało odrzucone, uzasadniając uszkodzeniem mechanicznym (przepalenie). Oczywiście zaraz napisałem do osoby od której kupiłem RAM.

Początkowo osoba ta chciała zainterweniować w tej sprawie, ale skończyło się na pustych słowach. Teraz wogóle nie odpisuje na emaile. Jakieś pomysły, jak jak rozwiązać sytuację?? Sprawę nieco komplikuje fakt ze pamięci kupiłem w w okolicach czerwcu, niestety nie miałem czasu się tym zająć i ograniczyłem się tylko do prób kontaktu przez emaila i GG, za względu na wyjazd i brak czasu, a kasy trochę szkoda :((.

Edytowane przez tom256

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak producent odrzucił gwarancje z powodu spalenia pamięci to z tym już nic nie zrobisz, takie życie :mur:

A swoją drogą to ty jesteś dzieckiem neostrady, że dałeś się wrobić w kupno wadliwej pamięci, teraz już wiesz, że pazerny traci dwa razy :mur:

Kupiłbyś w sklepie i nie miałbyś problemu :lol:

Bez urazy :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na twoim miejscu przejechal bym sie do Kalisza...

W sumie to adres mam. Ćwiczę teraz kickboxing więc sparing by był jak znalazł :)

No tak czy siak zdecydowałem się wystawić pamięc na allegro:

http://www.allegro.pl/item151869327_geil_u...ne_wroclaw.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi