Lisek Opublikowano 30 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2002 Niedługo chyba coś mnie trafi :) Tak czy siak na pewno zraziłem się do tej firmy. Aby używać owej płyty z kartą Gainward GeForce3 Ti/450 GS musiałem zapodać najnowszy bios EPoX'owi (8k3a2415.bin). No i niby było dobrze (na biosach wcześniejszych miałem restarty etc...). Na RIVA TNT2 M64 ze wszystkimi biosami sie rypie (troche pogra sie w coś 3D i restarcik). Myślałem z początku że to grafa, ale zapodałem dzisiaj Voodoo3 2000 AGP i kurde to samo. Zmieniałem biosy, drivery (4in1) i nic... Teraz przerzuciłem się na ABIT'a KX7-333R i włożyłem Voodoo3 2000 PCI i na razie wszystko działa dobrze... Ale nie dociera do mnie, w jaki sposób tak znana firma jak EPoX daje tak ciała że ich płyta nie działa z popularnymi pomponentami. Rozumiem, jak byłby to jakiś ECS czy LuckyStar... Odradzam wszystkim tą płytę... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 30 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2002 Moze masz wadliwy egzemplarz lub cos z systemikiem. Na forum Epox'a pisza cos o takich problemach? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aiki Opublikowano 30 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2002 Przed chwilą sprawdziłem tą płyte (a dokładnie 8K3A+) z voodoo 3 2000 agp u mnie chodzi bez problemu. Stery V3-W9X-1.07.00 bios 8k3a2508.bin. Może masz zwaloną sztuke? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2002 bubel i tyle. u mnie na k6-2 (płyta elpina mpv txv3) takie rzeczy też się działy Audigy i GejForce coś nie dokońca chciały chodzić a biosu aktualizowac nie było jak - kupiłem to co mam teraz i wszystko chodzi - płyte sprzedałem kumplowi i nie odnotował żadnych problemów (o tych mu nie mówiłem) checheche masz pecha człowieku 2 peltiery, geforce jakis tam a tera płyta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 30 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2002 Przed chwilą sprawdziłem tą płyte (a dokładnie 8K3A+) z voodoo 3 2000 agp u mnie chodzi bez problemu. Stery V3-W9X-1.07.00 bios 8k3a2508.bin. Może masz zwaloną sztuke? Na biosie 2508? LOL, a to dopiero przekręt... sporo ludzi z AOAForums skarży się na niestabilność tego biosu, a widze że innym działa bez zarzutów... Heh, ta płyta mnie rozbraja :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 30 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2002 Przed chwilą sprawdziłem tą płyte (a dokładnie 8K3A+) z voodoo 3 2000 agp u mnie chodzi bez problemu. Stery V3-W9X-1.07.00 bios 8k3a2508.bin. Może masz zwaloną sztuke? Aha, jaki masz revision płyty? Jest to napisane między przedostatnim a ostatnim slotem PCI. Ja mam v1.0. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 30 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2002 Trzeba bylo kupic dobry wyprobowany produkt jak 8KHA+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aiki Opublikowano 30 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2002 Aha, jaki masz revision płyty? Jest to napisane między przedostatnim a ostatnim slotem PCI. Ja mam v1.0. Na tyle sie jeszcze orientuje że wiem gdzie jest opisany rev. płyty :D Posiadam również 1.0 ale kupione poza Polską, może to coś zmienia. Co do stabilności to na razie nie mam problemów, wynik w 3d marku podskoczył mi jakieś 200 punktów (radeon 8500) w sandrze bez zmian z wyjątkiem wydajności pamięci int. buffered podsokczyło jakieś 50 a fload buffered spadło jakieś 20 punktów. Chyba z tą płytą ogólnie jest coś nie tak u mnie na szczęście nie ma większych problemów. Aha mam 166X10 i pamięć na 333 222 1cmd (nanya Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 ... Teraz przerzuciłem się na ABIT'a KX7-333R Może jaki teścik tego ABITA No choć 3 zdania ... Lepiej Cie się KRĘCI ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 w dalszym ciagu uwazam ze lepiej sciaganac z zachodu rev 1.1 i nie bedzie problemow, w ogole u nas malo przadnego sprzetu jest, trzeba sciagac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Moze masz wadliwy egzemplarz lub cos z systemikiem. Na forum Epox'a pisza cos o takich problemach? Mozesz podac link do tego forum!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...